Domovská Obrazovka Ableton Live 9

Domovská Obrazovka Ableton Live 9
Domovská Obrazovka Ableton Live 9

Video: Domovská Obrazovka Ableton Live 9

Video: Domovská Obrazovka Ableton Live 9
Video: Ableton Live 9 руководство по быстрому старту 2024, Smieť
Anonim

Prvým krokom pri spoznávaní nového programu je štúdium jeho používateľského rozhrania. Na prvý pohľad môže byť veľké množstvo rôznych prvkov strašidelné, ale všetko sa uľahčí, ak ich rozdelíte do samostatných skupín.

Ableton Live 9 blokov domovskej obrazovky
Ableton Live 9 blokov domovskej obrazovky

Väčšina vašej práce v Ableton Live sa deje z domovskej obrazovky. Táto obrazovka pozostáva z niekoľkých blokov, z ktorých každý riadi konkrétne aspekty vášho projektu v závislosti od typu dokumentu, na ktorom pracujete.

Pozdĺž okrajov obrazovky sú umiestnené trojuholníkové ukazovatele, ktoré po kliknutí môžu jednotlivé bloky zbaliť a zväčšiť.

Môžete tiež zmeniť veľkosť blokov hlavnej obrazovky - presuniete kurzor cez okraj požadovaného bloku tak, aby sa zobrazila obojstranná šípka.

Ak máte viac monitorov alebo jeden veľký monitor, môžete otvoriť druhé okno a zobraziť všetky bloky hlavnej obrazovky súčasne. Ak to chcete urobiť, vyberte v ponuke Zobraziť príkaz Druhé okno alebo stlačte kombináciu klávesov [CTRL] + [SHIFT] + [W] v systéme Windows alebo [CMD] + [SHIFT] + [W] v systéme Mac.

Ableton Live môžete spustiť v režime celej obrazovky výberom príkazu Celá obrazovka v ponuke Zobraziť alebo stlačením klávesu [F11]. Režim celej obrazovky ukončíte kliknutím na šípku, ktorá sa zobrazuje v pravom dolnom rohu obrazovky, alebo klávesom [F11].

Odporúča: