Ako Previesť SQL Databázy Do 1C

Obsah:

Ako Previesť SQL Databázy Do 1C
Ako Previesť SQL Databázy Do 1C

Video: Ako Previesť SQL Databázy Do 1C

Video: Ako Previesť SQL Databázy Do 1C
Video: Как развернуть копию базы 1С на MS SQL? Пошаговое руководство 2024, Smieť
Anonim

1C je systém elektronického účtovníctva, ktorý v posledných rokoch vyradil všetkých ostatných konkurentov. Program často ukladá údaje do súborov DBF, ale existuje aj verzia SQL. Často prechádzajú na SQL s veľkým počtom používateľov, viac ako 15 ľuďmi, aby zlepšili stabilitu servera. Existuje niekoľko spôsobov, ako preniesť databázu MS SQL z jedného servera na druhý.

Ako previesť SQL databázy do 1C
Ako previesť SQL databázy do 1C

Je to nevyhnutné

  • - nainštalovaný program "1C: Enterprise";
  • - počítač.

Inštrukcie

Krok 1

Jedným z najrýchlejších spôsobov prenosu SQL je odpojenie databázy od servera a prenos spolu s protokolom na nový. Najskôr musíte odpojiť databázu a zodpovedajúcim spôsobom zmeniť jej názov. Ak chcete urobiť, postupujte nasledovne: Použite Master, GO, "Exec sp_detach_db 'database_name', 'true'", GO, kde sp_detach_db sa používa na odpojenie databázy od zdroja. Má nasledujúce parametre: @dbname - meno a @skipchecks - indikácia aktualizácie štatistík. Nastavte hodnotu „true“, aby sa zabezpečilo, že aktualizácia štatistík sa aktualizuje po pripojení.

Krok 2

Potom spustite: Použite Master, GO, "PRINT 'Attaching Database'", "EXEC sp_attach_db @dbname = 'database_name'", "@ názov súboru1 = 'c: / mssql7 / data / database_name.mdf'", "@ názov súboru2 = ' d: / mssql7 / data / názov_databázy_log.ldf '". Týmto sa pripojí databáza a protokoly k novému serveru.

Krok 3

Na kopírovanie informácií zo servera na server použite Sprievodcu importom a exportom DTS. Pomocou nástroja DTS Designer alebo Sprievodcu kopírovaním databázy vytvorte úlohu na presunutie databázy a prihlásení.

Krok 4

Vytvorte nástroj na prenos dát, ktorý používa hromadné vloženie / BCP. Pomocou skriptu vytvorte schému na cieľovom serveri a potom na kopírovanie informácií použite hromadné vloženie / bcp. Pri výbere, čo sa má použiť, nezabudnite, že hromadná vložka na rozdiel od bcp nedokáže exportovať údaje.

Krok 5

Používajte distribuované dotazy. Po vytvorení schémy na cieľovom serveri usporiadajte prepojený server a napíšte príkazy vloženia pomocou funkcií openquery a openrowset. Pred nahrávaním údajov nezabudnite deaktivovať kontrolné obmedzenia a cudzí kľúč a po dokončení operácie ich znova pripojte.

Krok 6

Použite Zálohovanie a obnovenie. Vytvorte kópiu databázy a potom ju obnovte na novom serveri.

Odporúča: