Ako Vytvoriť Kópiu Databázy 1C

Obsah:

Ako Vytvoriť Kópiu Databázy 1C
Ako Vytvoriť Kópiu Databázy 1C

Video: Ako Vytvoriť Kópiu Databázy 1C

Video: Ako Vytvoriť Kópiu Databázy 1C
Video: Установка 1С на Microsoft SQL Server 2024, Smieť
Anonim

Program 1C je celý komplex softvéru určeného pre personál a účtovníctvo podniku. V programových databázach sú zvyčajne uložené informácie o zamestnancoch a obchodných aktivitách spoločnosti dlhšie ako jeden rok. Preto je potrebné neustále zálohovať databázy, aby sa v prípade straty neobnovili informácie „od nuly“.

Ako vytvoriť kópiu databázy 1C
Ako vytvoriť kópiu databázy 1C

Je to nevyhnutné

  • - počítač;
  • - nainštalovaný program 1C Enterprise;
  • - archivačný program.

Inštrukcie

Krok 1

Program 1C spustíte pomocou skratky na pracovnej ploche. Potom vyberte možnosť „Konfigurátor“. Vyberte požadovanú databázu a kliknite na tlačidlo „OK“, prejdite do ponuky „Správa“, vyberte možnosť „Uložiť údaje“. Kliknite na tlačidlo s tromi bodkami, zadajte cestu k priečinku, do ktorého chcete uložiť databázu 1C. Názov priečinka sa musí zhodovať so základným názvom.

Krok 2

Skopírujte databázu 1C, ak to chcete urobiť, choďte do programu „Explorer“, choďte do priečinka, ktorý obsahuje databázu, kliknite na ňu pravým tlačidlom myši a zvoľte „Kopírovať“. Prejdite do priečinka, kam chcete uložiť záložnú kópiu databázy 1C, tam prilepte skopírované informácie. Ak chcete údaje zoradiť, pridajte do názvu priečinka dátum uloženia.

Krok 3

Zálohujte databázu 1C. Spustíte program na archiváciu, napríklad WinRar. V okne, ktoré sa zobrazí, prejdite na disk a vyberte adresár, kde je umiestnená databáza programu 1C Enterprise. V okne programu kliknite na tlačidlo „Pridať“. Začiarknite políčko „Samorozbaľovací archív“, umožní vám to otvoriť tento súbor na akomkoľvek inom počítači, ale ak ho náhodou rozbalíte v priečinku so základňou, vymeníte ho.

Krok 4

Ďalej zadajte názov archívu, je žiaduce pridať k názvu priečinka dátum archívu, ako v predchádzajúcom kroku. Skončíte s exe súborom. Je to archívna kópia vašej databázy 1C. Tento súbor zapíšte na disk alebo skopírujte do priečinka, kde bude uložený. Najlepšie je poslať do vašej e-mailovej schránky list s prílohou tohto súboru. Potom k nej máte prístup z ľubovoľného počítača, aj keď váš pevný disk „letí“, flash disk alebo disk sa stratili.

Krok 5

Používajte špeciálne programy, ktoré automaticky kopírujú súbory, ale stále sa ubezpečte, že kopírujete ručne, pretože programy môžu tiež zlyhať a robiť chyby.

Odporúča: