Ako Spustiť Program Powershell

Obsah:

Ako Spustiť Program Powershell
Ako Spustiť Program Powershell

Video: Ako Spustiť Program Powershell

Video: Ako Spustiť Program Powershell
Video: Как легко начать писать на PowerShell или простая автоматизация Active Directory [GeekBrains] 2024, Apríl
Anonim

Windows Powershell (predtým Monad) je nástroj na správu systému Windows Server vydaný spoločnosťou Microsoft. Skripty Powershell je možné vytvárať pomocou ľubovoľného textového editora, ktorý sa spúšťa v rámci shellu. Ak chcete spustiť program Powershell, prečítajte si pokyny.

Ako spustiť program Powershell
Ako spustiť program Powershell

Inštrukcie

Krok 1

Otvorte hlavnú príkazovú stránku Powershell. Odkaz na stránku je https://www.microsoft.com/ windowsserver2003 / technologies / management / powershell / default.mspx. Obsahuje úvodné informácie a odkazy na dôležité zdroje v prostredí Powershell.

Krok 2

Stiahnite si Powershell z https://www.microsoft.com/downloads/ details.aspx? FamilyId = 2B0BBFCD-0797-4083-A817-5E6A054A85C9 a potom ho nainštalujte.

Krok 3

Stiahnite si dokumentačný balík Powershell, ktorý obsahuje výukové programy: Sledovanie skriptov, Príručka Začíname a Príručka používateľa Powershell. Balík dokumentácie si môžete stiahnuť na stránke https://www.microsoft.com/downloads/ details.aspx? FamilyId = B4720B00-9A66-430FBD56-EC48BFCA154F.

Krok 4

S nainštalovaným programom Powershell a stiahnutým balíkom dokumentácie začnite spúšťať príkazový shell, ktorý sa používa na vykonávanie príkazov a skriptov programu Powershell. Kliknite na ľavé tlačidlo myši v ponuke „Štart“-> „Všetky programy“a vyberte položku s názvom Windows Powershell.

Krok 5

Ak ešte nepoznáte príkazy Powershellu, pomôže vám príkaz Help:

PS C: / temp> get-help.

Krok 6

Väčšina príkazov má nové názvy, ale názvy niektorých z nich sú vám pravdepodobne známe: cd, ps, dir, copy, kill, type, ren, mount, echo.

Krok 7

Príkazy Powershellu sa súhrnne nazývajú cmdlety. Poskytujú výkon všetkých druhov akcií so systémom, od navigácie po prístup k zdrojom. Všetky príkazy sa vykonávajú z príkazového riadku Powershell alebo v rámci skriptu. Zoznam všetkých dostupných príkazov zobrazíte zadaním nasledujúceho príkazu:

PS C: / temp> príkaz get.

Krok 8

Posledná vec, o ktorej chcem hovoriť, sú parametre príkazu. Väčšina z nich poskytuje možnosť špecifikovať parametre, ktoré definujú funkčnosť cmdletov. Pred akýmkoľvek parametrom príkazu musí byť uvedená pomlčka. Ak chcete zobraziť parametre konkrétneho príkazu, musíte ho zadať a na koniec umiestniť symbol „-?“. Zvážte príkaz get-psdrive: ak chcete zobraziť zoznam dostupných možností pre daný príkaz, zadajte nasledujúci príkaz:

PS C: / temp> get-psdrive -?.

Odporúča: