Ako Obnoviť Windows Po Vírusu

Obsah:

Ako Obnoviť Windows Po Vírusu
Ako Obnoviť Windows Po Vírusu

Video: Ako Obnoviť Windows Po Vírusu

Video: Ako Obnoviť Windows Po Vírusu
Video: КАК УДАЛИТЬ ВИРУСЫ С КОМПЬЮТЕРА? 100% РАБОЧИЙ МЕТОД 2024, Septembra
Anonim

Keď sa do počítača dostane aspoň niekoľko vírusov, stačí niekoľko hodín na ich rozšírenie v celom systéme. Platí to najmä vtedy, ak nemáte nainštalovaný antivírusový program alebo sú zastarané databázy programov. Najskôr vírusy infikujú hlavné systémové súbory, bez ktorých nie je možná normálna prevádzka operačného systému. A ak ste počítač vyčistili od škodlivého softvéru a operačný systém je nestabilný, je potrebné obnoviť systém Windows.

Ako obnoviť Windows po vírusu
Ako obnoviť Windows po vírusu

Nevyhnutné

Počítač, bootovací disk s operačným systémom Windows, skript TaskBar Fixer, utilita AVZ

Inštrukcie

Krok 1

Vložte bootovací disk operačného systému do optickej jednotky počítača. Kliknite na tlačidlo Štart. Potom vyberte možnosť „Všetky programy“a potom - „Štandardné“. V štandardných programoch kliknite na riadok „Príkazový riadok“, zadajte do neho príkaz sfc / scannow a stlačte kláves Enter. Spustí sa proces kontroly chýbajúcich súborov v systéme. Proces môže trvať až desať minút. Po dokončení systém začne inštalovať poškodené alebo chýbajúce súbory.

Krok 2

Ak hlavný panel zmizol alebo nefunguje tlačidlo „Štart“, stiahnite si z Internetu skript Fixer TaskBar. Ak chcete nainštalovať skript, dvakrát naň kliknite ľavým tlačidlom myši. V okne, ktoré sa zobrazí, kliknite na „ÁNO“. Počítač sa reštartuje a hlavný panel a pracovná plocha sa obnovia do normálnej prevádzky.

Krok 3

Pre ďalšiu metódu obnovy systému budete potrebovať pomôcku AVZ. Stiahnite si ho z Internetu a nainštalujte ho do svojho počítača. Spustite program. V hlavnej ponuke zvoľte možnosť „Súbor“a potom prejdite na „Obnovenie systému“. Zobrazí sa okno so zoznamom možností obnovenia systému. Zo zoznamu musíte zvoliť položku, ktorú chcete obnoviť. Napríklad správcu úloh zablokoval vírus. V súlade s tým musíte v tomto okne zvoliť možnosť „Odomknúť Správcu úloh“.

Krok 4

Jedným z hlavných problémov po preniknutí vírusov do počítača je neschopnosť spustiť akýkoľvek program. Vírusy okamžite zničia súbory exe. Ak chcete situáciu napraviť, v okne na výber možnosti obnovenia začiarknite položku „Obnoviť parametre spustenia exe“. V okne možností obnovenia operačného systému sú položky poskytované takmer pri každej príležitosti.

Odporúča: