Ako Zistiť, Kedy Je Počítač Vypnutý

Obsah:

Ako Zistiť, Kedy Je Počítač Vypnutý
Ako Zistiť, Kedy Je Počítač Vypnutý

Video: Ako Zistiť, Kedy Je Počítač Vypnutý

Video: Ako Zistiť, Kedy Je Počítač Vypnutý
Video: Ako vypnúť PC na diaľku (Príkazový riadok) 2024, Smieť
Anonim

Nezáleží až tak na tom, či sa bojíte, že niekto bude používať váš počítač bez vášho vedomia, alebo si jednoducho nepamätáte, koľko hodín ste šli spať po dlhšom nájazde v online hre - v každom prípade sa systémové protokoly pomôžte určiť čas vypnutia. Zvyčajne na prístup k nim nepotrebujete špeciálne práva.

Ako zistiť, kedy je počítač vypnutý
Ako zistiť, kedy je počítač vypnutý

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr zvážte operačné systémy rodiny Windows. Bez ohľadu na to, ktorú verziu máte: XP, Vista alebo Seven - protokolovacie nástroje a prístup k nim zostali nezmenené. Musíte len ísť do Štart -> Ovládací panel -> Nástroje na správu -> Prehliadač udalostí. V okne, ktoré sa otvorí, uvidíte podrobný protokol všetkých dôležitých udalostí z pohľadu systému: zapnutie a vypnutie, hibernácia, aktualizácia systému atď.

Krok 2

Ak vám obvyklý protokol udalostí vedený systémom nestačí, môžete použiť ďalší softvér. Túto úlohu vám pomôžu splniť programy ako Aida, Everest alebo HMCW (How much computer works). Posledná zmienka je obzvlášť zaujímavá v tom zmysle, že umožňuje získať najpodrobnejšie informácie o prevádzkovom režime systému: pracuje na pozadí a vedie podrobné štatistiky času stráveného pri počítači.

Krok 3

Ostatné operačné systémy majú tiež svoje vlastné prostriedky na získavanie informácií o vypnutí počítača. Napríklad v systéme Linux môžete na tento účel použiť posledný príkaz. Stačí otvoriť terminál a zadať príkaz požadovaným kľúčom: - posledný reštart - zobrazí riadok s dátumom a časom posledného reštartu, - posledné vypnutie - informácie o poslednom vypnutí počítača, - posledné - x - zobrazuje záznamy zmien na úrovni behu: zmeny v rôznych režimoch výživy a zmeny používateľov.

Odporúča: