Ako Zistiť, Kedy Bol Počítač Zapnutý

Obsah:

Ako Zistiť, Kedy Bol Počítač Zapnutý
Ako Zistiť, Kedy Bol Počítač Zapnutý

Video: Ako Zistiť, Kedy Bol Počítač Zapnutý

Video: Ako Zistiť, Kedy Bol Počítač Zapnutý
Video: Ako zistiť typ operačného systému 2024, Apríl
Anonim

V moderných kanceláriách je takmer každé pracovisko vybavené osobným počítačom. Zamestnanci si do nich ukladajú dôležité finančné, personálne alebo osobné informácie, a preto sa snažia vylúčiť z nich outsiderov. Ak jedného dňa zistíte, že počítač je už zapnutý, nebojte sa - všetku jeho prácu zaznamenávajú špeciálne programy, akcie operačného systému sa zaznamenávajú do samostatného denníka, ktorý odráža všetky úspešné alebo chybné spustenia určitých služieb. Sú medzi nimi údaje o tom, kedy a koľkokrát bol počítač zapnutý. Ak to chcete zistiť, musíte sa dostať do denníka udalostí.

Ako zistiť, kedy bol počítač zapnutý
Ako zistiť, kedy bol počítač zapnutý

Inštrukcie

Krok 1

Prejdite do ponuky Štart na paneli úloh na pracovnej ploche. V okne, ktoré sa objaví, zvoľte „Ovládací panel“. Prejdite na ovládací panel tak, že raz kliknete na položky ľavým tlačidlom myši.

Krok 2

V zobrazenom dialógovom okne sa otvorí kompletný zoznam obsahu ovládacieho panela. Zaujíma nás možnosť „Správa“. Ak ste túto ikonu nevideli v strede okna, v ľavej časti ponuky sa nachádza riadok „Prepnúť na klasické zobrazenie“. Kliknite na ňu ľavým tlačidlom myši, pozadie sa zmení na biele a vy môžete ľahko nájsť požadovanú možnosť.

Krok 3

Ďalej musíte dvakrát kliknúť na ikonu s názvom „Správa“. V okne, ktoré sa otvorí, nájdete v rade ikon ikonu „Prehliadač udalostí“. Jeho prehliadka poskytne príležitosť na zobrazenie protokolu prevádzky systému. Dvakrát kliknite na ikonu.

Krok 4

Denník udalostí sa otvoril pred vami. V zozname prehliadača udalostí na ľavej strane okna vyberte položku Systém. V strednej časti okna sa zobrazí register udalostí zoradených podľa času. Pomocou posuvného pruhu alebo kolieska myši môžete zobraziť položky okna. V treťom stĺpci sa zobrazuje čas prístupu k protokolu - táto položka sa vytvorí po zapnutí počítača. Vykonaním časovej analýzy môžete vypočítať, kedy bol systém spustený a ako dlho bol počítač zapnutý.

Odporúča: