Ako Obnoviť Heslo Správcu

Obsah:

Ako Obnoviť Heslo Správcu
Ako Obnoviť Heslo Správcu

Video: Ako Obnoviť Heslo Správcu

Video: Ako Obnoviť Heslo Správcu
Video: Ako zistiť heslo od WIFI na ktorú ste pripojený 2024, Apríl
Anonim

Môže byť zabezpečené prihlásenie do operačného systému Windows pre rôzne účty. Je nepravdepodobné, že zabudnuté heslo správcu bude možné obnoviť, ale používateľ sa môže pokúsiť heslo resetovať sám alebo použiť disketu na obnovenie hesla.

Ako obnoviť heslo správcu
Ako obnoviť heslo správcu

Inštrukcie

Krok 1

Disk na obnovenie hesla si vytvorte v dostatočnom predstihu. Takáto disketa vám umožňuje ukladať osobné nastavenia a údaje, pre akýkoľvek účet sa vytvára iba raz a nezáleží na tom, či sa od vytvorenia disku zmenilo heslo.

Krok 2

Stlačte kláves Windows alebo tlačidlo Štart a z ponuky vyberte Ovládací panel. V okne, ktoré sa otvorí, prejdite do kategórie „Používateľské účty“. Na table „Súvisiace úlohy“v ľavej časti okna kliknite na odkaz „Pomoc s heslom“(v niektorých prípadoch ide o odkaz „Zakázať zabudnuté heslo“).

Krok 3

Spustí sa Sprievodca zabudnutým heslom. Vložte prázdnu disketu do jednotky A, naformátujte ju, v okne „Sprievodca“po výzve zadajte aktuálne heslo. Ak nie, nechajte pole prázdne. Postupujte podľa pokynov v okne, kým sa operácia nedokončí.

Krok 4

V prípade potreby pri bootovaní systému po položke „Zabudli ste heslo?“kliknite na odkaz „Použiť disk na obnovenie hesla“. Spustí sa „Sprievodca resetovaním hesla“. Postupujte podľa jeho pokynov, vytvorte nové heslo pre účet správcu a použite ho pri ďalšom prihlásení.

Krok 5

Môžete tiež vyskúšať ďalšiu možnosť (vhodná pre Windows XP HE a PE). Po zavedení systému zadajte do poľa „Používateľské meno“hodnotu „Správca“a nechajte pole pre heslo nevyplnené.

Krok 6

Prostredníctvom tlačidla „Štart“zavolajte na položku „Spustiť“. Do prázdneho poľa zadajte príkaz controlpassword2 a stlačte kláves Enter alebo tlačidlo OK. Zobrazí sa dialógové okno Používateľské účty.

Krok 7

Prejdite na kartu „Používatelia“, vyberte účet správcu a kliknite na tlačidlo „Zmeniť heslo“. V ďalšom okne zadajte nové heslo, potvrďte ho, reštartujte počítač a pomocou nového hesla sa prihláste do systému.

Odporúča: