Ako Zistiť Heslo Správcu Počítača

Obsah:

Ako Zistiť Heslo Správcu Počítača
Ako Zistiť Heslo Správcu Počítača

Video: Ako Zistiť Heslo Správcu Počítača

Video: Ako Zistiť Heslo Správcu Počítača
Video: Jak se dostat na zaheslovaný uživatelský účet (Windows 10)| CZ 2024, Apríl
Anonim

Na prístup k určitým funkciám počítača používateľ často potrebuje účet správcu. Pri nastavovaní hesla je veľmi dôležité vedieť, že ak ho zabudnete, nebude ho možné obnoviť. Existuje však spôsob, ako obísť prihlasovacie heslo správcu jeho obnovením.

Ako zistiť heslo správcu počítača
Ako zistiť heslo správcu počítača

Je to nevyhnutné

zručnosti sebavedomého používateľa počítača

Inštrukcie

Krok 1

Pri bootovaní počítača stlačte kláves F8 alebo iný kláves, ktorý vám umožní prístup do ponuky možností zavedenia operačného systému (môže závisieť od modelu základnej dosky).

Krok 2

Vyberte do bezpečného režimu systému Windows. V zozname používateľov správcu sa prihláste pomocou účtu, pre ktorý ste nenastavili heslo, alebo účtu, pre ktorý heslo poznáte.

Krok 3

Po načítaní pracovnej plochy operačného systému sa zobrazí dialógové okno so správou, že systém Windows bude naďalej pracovať v bezpečnom režime, kliknite na tlačidlo OK. Otvorte ovládací panel pomocou ponuky „Štart“a prejdite do nastavení používateľských účtov počítača.

Krok 4

V zozname používateľských účtov počítača vyhľadajte ten, pre ktorý chcete obnoviť heslo. Vyberte si zmenu hesla a do zobrazeného okna zadajte nové heslo. Zopakujte jeho prihlásenie na potvrdenie a nechajte pole „Staré heslo“nezmenené. Kliknite na tlačidlo „Zmeniť heslo“.

Krok 5

Zavrite všetky otvorené okná v počítači a reštartujte systém normálne. Skúste sa prihlásiť do systému Windows pomocou správneho účtu zadaním nového hesla.

Krok 6

Skúste zmeniť svoje heslo pomocou programu Net User. Ak to chcete urobiť, vyberte v zozname možností spustenia položku Núdzový režim s príkazovým riadkom. Vyberte si tiež prihlásenie pomocou používateľského účtu, ktorý nemá heslo alebo je vám známy.

Krok 7

Na obrazovke sa zobrazí okno tlmočníka príkazov operačného systému, do ktorého zadajte používateľské meno a heslo a stlačte kláves Enter. Do používateľského mena zadajte názov účtu a v druhom riadku nové heslo, ktoré chcete použiť na prihlásenie. Ďalej zadajte príkaz Exit na príkazovom riadku a stlačte kláves Enter.

Krok 8

Reštartujte operačný systém v normálnom režime a prihláste sa pomocou účtu správcu pomocou nového hesla.

Odporúča: