Ako Odstrániť Tabuľku

Obsah:

Ako Odstrániť Tabuľku
Ako Odstrániť Tabuľku

Video: Ako Odstrániť Tabuľku

Video: Ako Odstrániť Tabuľku
Video: Odstrániť duplikáty v tabuľke 2024, Apríl
Anonim

Operácia odstránenia tabuľky v dokumente kancelárskej aplikácie Word zahrnutá v balíku Microsoft Office odkazuje na štandardné akcie programu a môže ju vykonať používateľ bez zapojenia ďalšieho softvéru tretích strán.

Ako odstrániť tabuľku
Ako odstrániť tabuľku

Nevyhnutné

Microsoft Word

Inštrukcie

Krok 1

Spustite kancelársku aplikáciu Word zahrnutú v balíku Microsoft Office a otvorte dokument, ktorý chcete upraviť.

Krok 2

Kliknutím na ľubovoľné miesto zavolajte do kontextovej ponuky vybranej tabuľky, prejdite na položku „Rozloženie“.

Krok 3

Kliknutím na tlačidlo „Odstrániť“v časti „Nástroje tabuľky“odstránite tabuľku a jej obsah a prejdite do časti „Riadky a stĺpce“.

Krok 4

Vo vybranej časti znova stlačte tlačidlo „Odstrániť“a výberom príkazu „Odstrániť tabuľku“potvrďte operáciu odstránenia.

Krok 5

Vyberte celú tabuľku, ktorá sa má vymazať, aby ste vykonali alternatívne kroky na jej odstránenie, a vyberte položku „Odstrániť“v ponuke „Tabuľka“na hornom paneli nástrojov okna programu.

Krok 6

Na potvrdenie operácie použite príkaz „Odstrániť“.

Krok 7

Kliknite na ľavý okraj bunky, aby ste ju vybrali, a stlačte funkčné tlačidlo Del, aby ste vymazali vybranú bunku, alebo kliknite na ľavý okraj riadku, ktorý chcete upraviť, a vyberte ju, a stlačte kláves Del, aby ste vymazali vybraný riadok.

Krok 8

Kliknutím na orámovanie stĺpca, ktorý chcete upraviť, ho vyberte a stlačením klávesu Del ho odstránite, alebo použite výber niekoľkých prvkov tabuľky pri súčasnom podržaní funkčného klávesu Ctrl na definovanie komponentov tabuľky, ktoré sa majú vymazať. Dokončite operáciu stlačením klávesu Del

Krok 9

Vyberte kláves Tab alebo kombináciu klávesov Shift + Tab a vyberte text v nasledujúcej alebo predchádzajúcej bunke tabuľky. Stlačením klávesu Del odstránite vybraný text vo vybranej bunke.

Krok 10

Prejdite na položku Vybrať z ponuky Tabuľka na hornom paneli nástrojov okna Word, vyberte stĺpce, riadky alebo celú tabuľku, ktorú chcete odstrániť, a stlačte kláves Del.

Odporúča: