Vypnite Automatické Aktualizácie

Obsah:

Vypnite Automatické Aktualizácie
Vypnite Automatické Aktualizácie

Video: Vypnite Automatické Aktualizácie

Video: Vypnite Automatické Aktualizácie
Video: Ako zakázať automatické aktualizácie ovládačov v systéme Windows 10 2024, Smieť
Anonim

Automatická aktualizácia operačného systému je nevyhnutná na rýchlu opravu zistených nedostatkov a slabých miest. Mnoho používateľov však radšej vypne automatické aktualizácie.

Vypnite automatické aktualizácie
Vypnite automatické aktualizácie

Inštrukcie

Krok 1

Používanie automatických aktualizácií má svoje klady aj zápory. Nepochybnou výhodou je rýchle uzavretie identifikovaných zraniteľností. To je dôležité, pretože objavenie sa informácií o ďalšej zraniteľnosti na hackerských zdrojoch o niekoľko dní vedie k hacknutiu miliónov počítačov po celom svete. Okamžité ukončenie zraniteľností významne zvyšuje bezpečnosť siete.

Krok 2

Nevýhodou automatických aktualizácií je, že ich použitie v nelicencovaných operačných systémoch vedie často k ich deaktivácii. Obrazovka počítača sa zmení na čiernu, používateľ uvidí impozantné varovanie, že používa nelicencovaný operačný systém. Navyše, aj v prípade licencovaného systému Windows, aktualizácia niekedy vedie k nefunkčnosti systému. Mnoho používateľov nakoniec nemá rád, keď počítač niečo robí bez ich vedomia a deaktivuje automatické aktualizácie.

Krok 3

Ak chcete vypnúť automatické aktualizácie, v systéme Windows XP otvorte: „Štart“- „Ovládací panel“- „Automatické aktualizácie“. V okne, ktoré sa otvorí, začiarknite položku „Zakázať automatické aktualizácie“a kliknite na tlačidlo OK. Teraz nájdite v ovládacom paneli položku „Nástroje na správu“- „Služby“. V zozname služieb vyhľadajte „Automatická aktualizácia“, otvorte okno služby. V rozbaľovacom zozname vyberte možnosť Zakázané spustenie typu a potom zastavte službu kliknutím na Zastaviť. Uložte zmeny kliknutím na tlačidlo OK. Automatická aktualizácia je zakázaná.

Krok 4

Vo Windows 7 sú automatické aktualizácie zakázané podobným spôsobom. Otvorené: „Štart“- „Ovládací panel“, nájdite kartu „Zabezpečenie“. V ňom otvorte „Windows Update“a vyberte možnosť zakázať. Potom, rovnako ako v systéme Windows XP, otvorte Služby a vypnite Automatické aktualizácie.

Krok 5

Treba poznamenať, že po inštalácii systému Windows je v počítači spustených veľa služieb, ktoré bežný používateľ nepotrebuje. Nadbytočné služby zaberajú zdroje, čo negatívne ovplyvňuje výkon. Niektoré spustené služby sú navyše potenciálne nebezpečné - napríklad „Vzdialený register“, táto služba umožňuje vzdialene upravovať systémový register. Nepotrebné služby by mali byť deaktivované, ich zoznam nájdete na internete.

Odporúča: