Ako Zrušiť Automatické Aktualizácie Systému Windows

Obsah:

Ako Zrušiť Automatické Aktualizácie Systému Windows
Ako Zrušiť Automatické Aktualizácie Systému Windows

Video: Ako Zrušiť Automatické Aktualizácie Systému Windows

Video: Ako Zrušiť Automatické Aktualizácie Systému Windows
Video: Ako zakázať automatické aktualizácie ovládačov v systéme Windows 10 2024, Apríl
Anonim

Automatická aktualizácia operačného systému Windows je nevyhnutná pre jeho spoľahlivú prevádzku. Mnoho používateľov však radšej vypne automatické aktualizácie ihneď po inštalácii operačného systému.

Ako zrušiť automatické aktualizácie systému Windows
Ako zrušiť automatické aktualizácie systému Windows

Inštrukcie

Krok 1

Nie je žiadnym tajomstvom, že v operačnom systéme Windows existuje veľa rôznych chýb zabezpečenia. Zakaždým, keď sa do siete dostanú informácie o ďalšej zraniteľnosti zistenej hackermi, zamestnanci spoločnosti Microsoft pre ňu uvoľnia „záplatu“, ktorou odstránia nájdenú medzeru. Vďaka automatickej aktualizácii v systéme Windows sú všetky zistené chyby zabezpečenia rýchlo uzavreté.

Krok 2

Napriek užitočnosti automatických aktualizácií ich mnoho používateľov deaktivuje ihneď po inštalácii systému Windows, napríklad v prípade použitia nelicencovanej verzie operačného systému a súvisiacich problémov. Zakázanie automatických aktualizácií je jednoduché a trvá veľmi málo času.

Krok 3

Ak pracujete s Windows XP, otvorte „Ovládací panel“(Štart - Ovládací panel), vyberte sekciu „Automatické aktualizácie“, dvakrát na ňu kliknite myšou. V okne, ktoré sa otvorí, vyberte možnosť „Zakázať automatické aktualizácie“, kliknite na „OK“.

Krok 4

Aj keď je aktualizácia vypnutá, služba zodpovedná za aktualizáciu naďalej beží a spotrebúva systémové prostriedky. Je lepšie ho zakázať: znova prejdite na „Ovládací panel“, vyberte časť „Nástroje na správu“a potom „Služby“. V okne, ktoré sa otvorí, v zozname služieb vyhľadajte položku „Automatická aktualizácia“a dvakrát na ňu kliknite. Otvorí sa okno, v ktorom kliknite na tlačidlo „Zastaviť“. Po zastavení služby (bude to trvať niekoľko sekúnd) vyberte v riadku „Typ spustenia“možnosť „Zakázané“.

Krok 5

Postup zakázania automatických aktualizácií v systéme Windows 7 je veľmi podobný. Kliknite na tlačidlo „Štart“, vyberte položku „Ovládací panel“a potom kartu „Zabezpečenie“. Vyhľadajte „Windows Update“a vyberte možnosť zakázať. Rovnako ako v systéme Windows XP, aj po vypnutí funkcie Automatické aktualizácie prejdite na položku Služby a zakážte funkciu Automatické aktualizácie.

Odporúča: