Ako Zakázať Aktualizáciu Systému Windows

Obsah:

Ako Zakázať Aktualizáciu Systému Windows
Ako Zakázať Aktualizáciu Systému Windows

Video: Ako Zakázať Aktualizáciu Systému Windows

Video: Ako Zakázať Aktualizáciu Systému Windows
Video: Ako zakázať automatické aktualizácie ovládačov v systéme Windows 10 2024, Smieť
Anonim

Windows, rovnako ako väčšina operačných systémov, je neustále aktualizovaný. Cieľom aktualizácií je znížiť zraniteľnosť a rýchlosť systému. Ich sťahovanie si však vyžaduje určité množstvo internetového prenosu. Ak je to však žiaduce, aktualizácie systému Windows je možné zakázať. To sa deje niekoľkými spôsobmi.

Ako zakázať aktualizáciu systému Windows
Ako zakázať aktualizáciu systému Windows

Inštrukcie

Krok 1

Automatické aktualizácie operačného systému Windows môžete vypnúť priamo počas jeho inštalácie. Otázka, či bude aktualizačný systém fungovať, sa kladie používateľovi v jednej z posledných fáz inštalácie softvéru. Ak chcete deaktivovať aktualizácie systému Windows, odmietnite ich sťahovať a inštalovať výberom možnosti „Zakázať automatické aktualizácie“. To vám umožní vopred sa chrániť pred zbytočným plytvaním premávky spôsobeným aktualizáciou systému, ktorá sa spustí okamžite po jeho inštalácii. Bude však ohrozená bezpečnosť systému a pripomienky k tomu sa objavia pri každom zapnutí počítača.

Krok 2

Predtým aktivovanú a použitú funkciu sťahovania a inštalácie automatických aktualizácií je možné zakázať pomocou štandardných nástrojov systému Windows. Ak to chcete urobiť, prejdite do ponuky „Štart“a kliknite pravým tlačidlom myši na riadok „Tento počítač“. V kontextovej ponuke, ktorá sa otvorí, vyberte príkaz „Vlastnosti“. Otvorí sa dialógové okno vlastností počítača, v ktorom budete musieť prejsť na kartu „Automatické aktualizácie“. Ak chcete zrušiť sťahovanie a inštaláciu aktualizácií pre operačný systém Windows, začiarknite políčko vedľa riadku „Zakázať automatické aktualizácie“. Potom kliknite na tlačidlo „OK“v dolnej časti dialógového okna. Odteraz sa aktualizácie nebudú sťahovať do vášho počítača.

Krok 3

Prípadne môžete povoliť automatickú správu aktualizácií. Ak to chcete urobiť, prejdite na „Ovládací panel“systému Windows a dvakrát kliknite na ikonu „Automatické aktualizácie“. Otvorí sa dialógové okno s jednou kartou. Aktualizácie sa povoľujú rovnakým spôsobom, ako je popísané vyššie.

Odporúča: