Ako Aktualizovať Systém BIOS Z Jednotky USB Flash

Obsah:

Ako Aktualizovať Systém BIOS Z Jednotky USB Flash
Ako Aktualizovať Systém BIOS Z Jednotky USB Flash

Video: Ako Aktualizovať Systém BIOS Z Jednotky USB Flash

Video: Ako Aktualizovať Systém BIOS Z Jednotky USB Flash
Video: Загрузочная USB флешка без программ!!! 2024, Apríl
Anonim

Sú chvíle, kedy je potrebná aktualizácia systému BIOS. Najpopulárnejším spôsobom aktualizácie systému BIOS je vytvorenie bootovacej diskety. Časy, keď bol FlopyDisk nainštalovaný na každom počítači, sú však už dávno preč. A disketa ako úložné médium je veľmi nespoľahlivá a zastaraná. Ako potom na aktualizáciu systému BIOS, ak počítač nemá FlopyDisk.

Ako aktualizovať systém BIOS z jednotky USB flash
Ako aktualizovať systém BIOS z jednotky USB flash

Nevyhnutné

Počítač, flash disk, program TuneUp_Utilities, prístup na internet

Inštrukcie

Krok 1

Pozrite sa na názov základnej dosky, ktorá je nainštalovaná v počítači. To, ktorá základná doska je nainštalovaná vo vašom počítači, nájdete v technickej dokumentácii, ktorú ste dostali pri zakúpení počítača. Ak žiadny nie je, je najlepšie prevziať program, ktorý zobrazí informácie o všetkých zariadeniach v počítači.

Krok 2

Stiahnite si TuneUp_Utilities, nainštalujte program. Po inštalácii prejdite do sekcie „Systém“a vyberte položku „Základná doska“. Zapíšte si názov základnej dosky a výrobcu. Prvý riadok - to bude výrobca, zvyšok je model základnej dosky.

Krok 3

Prejdite na oficiálnu webovú stránku výrobcu. Na webovej stránke výrobcu vyhľadajte názov modelu základnej dosky. Systém o ňom poskytne úplné informácie a zobrazí zoznam pomocných programov, programov a aktualizácií, ktoré sú k dispozícii pre túto základnú dosku. Hľadáte aktualizácie systému BIOS. Stiahnite si túto aktualizáciu do svojho počítača. Tieto súbory sa zvyčajne sťahujú v archíve. Rozbaľte archív. Musíte vymazať všetky informácie z vášho flash disku. Najlepšie je tiež formátovať ju kvôli spoľahlivosti. Zapíšte súbor, ktorý ste dostali z archívu, na prázdnu jednotku USB flash. Vložte ho do počítača.

Krok 4

Teraz reštartujte počítač a neustále stlačte kláves DEL. Táto operácia vás zavedie do ponuky BIOS. Pomocou šípok na klávesnici, pretože myš tu nefunguje, vyberte sekciu „NÁSTROJE“. Tu vyberte sekciu „EZ Flash“. Táto časť nemusí mať úplne rovnaký názov, musí však byť prítomné slovo Flash. Ak oddiel neexistuje, potom základná doska nepodporuje aktualizáciu pomocou jednotky flash. To je zvyčajne prípad pomerne starých modelov počítačov.

Krok 5

V sekcii EZ Flash vyberte súbor BIOS, ktorý je zapísaný na USB flash disk, a stlačte „Enter“. Systém BIOS je aktualizovaný. Potom sa počítač reštartuje. BIOS aktualizovaný.

Odporúča: