Ako Urobiť Obvod Na Doske

Obsah:

Ako Urobiť Obvod Na Doske
Ako Urobiť Obvod Na Doske

Video: Ako Urobiť Obvod Na Doske

Video: Ako Urobiť Obvod Na Doske
Video: ХИТ! Популярная сап-доска Bombito Extra Drive 10.6 понравится каждому райдеру! 2024, Smieť
Anonim

Dosky pre načrtnutú schému je možné nielen objednať, ale aj vyrobiť samostatne doma. S týmto procesom sa môže vyrovnať aj osoba, ktorá sa predtým nestretla s mikroobvodmi.

Ako urobiť obvod na doske
Ako urobiť obvod na doske

Nevyhnutné

  • - laserova tlačiareň;
  • - spájkovačka;
  • - schéma;
  • - textolitová doska;
  • - acetón;
  • - železo;
  • - roztok chloridu železitého.

Inštrukcie

Krok 1

Nakreslite si ho sami alebo si stiahnite schému, ktorú chcete vytvoriť, z Internetu. Zároveň vyberte mierku podľa veľkosti dosky, pretože výkres budete musieť preložiť. Vytlačte ho pomocou laserovej tlačiarne na lesklý papier. Zakúpte si špeciálnu textolitovú dosku, ľahko ju nájdete v obchodoch s rádiami vo vašom meste, potom ju očistite a odmasťte acetónovou tekutinou.

Krok 2

Predhrejte žehličku na maximálnu teplotu. Potom nainštalujte výkres vášho obvodu na dosku, nezabudnite, že musí byť opravený, pretože inak je nepravdepodobné, že budete schopní vytvoriť rovnomerný obvod. Smer kreslenia je nadol a smeruje k doske.

Krok 3

Prehrajte po ňom niekoľkokrát po sebe rozohriatú žehličku, potom ju nechajte mierne vychladnúť. Papier opláchnite pod tečúcou vodou z vodovodu. Keď na doske zostane iba toner a PCB, vypnite vodu a dosku nechajte vyschnúť.

Krok 4

Prejdite na proces leptania. Môže to trvať určitý čas od 10 do 15 minút a až hodinu, v závislosti od situácie. Vo vhodnej nádobe zrieďte roztok chloridu železitého vodou. Vložte do nej sušenú dosku so vzorom dole.

Krok 5

Keď je proces hotový, utrite dosku suchou handričkou, aby ste úplne odstránili zvyšky tonera. Znova sa pozrite na schematický výkres a potom podľa nakresleného plánu vyvŕtajte potrebné otvory. Potom to znova vyčistite a prejdite na ďalší krok.

Krok 6

Pomocou spájkovačky naneste na linky dosky vrstvu cínu. Nainštalujte všetky ostatné malé časti mikroobvodu a spájkujte ich, nepoužívajte veľké množstvo cínu, aby ste nepoškodili dosku. Potom môžete skontrolovať jeho prácu a potom sa ubezpečiť, že. Že sú na ňom všetky prvky pevne držané.

Odporúča: