Ako Nainštalovať Ftp Server

Obsah:

Ako Nainštalovať Ftp Server
Ako Nainštalovať Ftp Server

Video: Ako Nainštalovať Ftp Server

Video: Ako Nainštalovať Ftp Server
Video: Как настроить FTP сервер стандартными средствами windows 2024, Apríl
Anonim

Špeciálnym programom nainštalovaným v počítači, ktorý umožňuje pripojenie k počítaču pomocou protokolu File Transfer Protocol, je server FTP. Môže to byť užitočné z rôznych dôvodov, predovšetkým preto, aby sme poskytli iným používateľom rôzne informácie o sťahovaní, a nie je také ťažké ich nakonfigurovať.

Ako nainštalovať ftp server
Ako nainštalovať ftp server

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - internet;
  • - prehliadač;
  • - GuildFTPd, WARFTPd, FTP server BullettProof, programy Cerberus.

Inštrukcie

Krok 1

Stiahnite si a nainštalujte do svojho počítača jeden z programov: GuildFTPd, WARFTPd, BullettProof FTP Server, Cerberus alebo ruský jazyk ST FTP-Service. Nasledujúci popis procesu inštalácie servera FTP je vhodný pre program GuildFTPd, ale môže fungovať aj s inými programami. Tento softvér nájdete na špeciálnom portáli softodrom.ru.

Krok 2

Nakonfigurujte hlavné parametre vytváraného servera - číslo portu, počet pripojení atď. Toto je možné vykonať v dolnej časti hlavného okna programu. Všetky nastavenia sa vykonávajú v súlade s požiadavkami na softvér. Za zváženie stojí aj rýchlosť streamovania vášho internetového pripojenia.

Krok 3

Nastavte názov servera v časti Správca - Možnosti - Server. Mali by ste tiež znížiť parameter Log Level, inak obsah protokolov rýchlo zaplní stovky megabajtov. Ak je váš program v ruštine, všetky parametre ponuky sa zobrazia aj v ruštine.

Krok 4

Nakonfigurujte externý prístup k serveru. Politiku prístupu môžete usporiadať pomocou prihlásení, ako aj na základe priameho prístupu do adresára zadaného používateľom. Používateľa môžete pridať v ponuke Správca - Pridať používateľa. Spustite server stlačením tlačidla ON. Server FTP môžete tiež spustiť z ponuky - Správca - Povoliť prihlásenie.

Krok 5

Tiež stojí za to prejsť konfiguráciou správ servera, nastavením zákazov a inštaláciou potrebných doplnkov k programu. Ak nemôžete okamžite zistiť možnosti programu, použite pomocníka s aplikáciou. Všeobecne môžeme povedať, že nie je ťažké nainštalovať ftp server, hlavnou vecou je dobré pripojenie na internet a vhodný softvér.

Odporúča: