Ako Vytvoriť Databázu V Delphi

Obsah:

Ako Vytvoriť Databázu V Delphi
Ako Vytvoriť Databázu V Delphi

Video: Ako Vytvoriť Databázu V Delphi

Video: Ako Vytvoriť Databázu V Delphi
Video: DELPHI Урок 3 Создание БД, добавление, удаление, изменение записей 2024, Smieť
Anonim

Databázy sú dnes veľmi rozšírené: informácie sa stávajú čoraz viac a v dôsledku toho je ťažké nájsť ich jednotlivé prvky. Široké používanie databáz viedlo k vytvoreniu špeciálnych programov, pomocou ktorých nie je ťažké zorganizovať správne triedenie a bezpečné ukladanie informácií. Najbežnejším z nich sú Delfy.

Ako vytvoriť databázu v Delphi
Ako vytvoriť databázu v Delphi

Nevyhnutné

Program Delphi7 alebo jeho ďalšie verzie

Inštrukcie

Krok 1

Základňa sa formuje automaticky, nemusíte nič vymýšľať nanovo. Musíte len načítať potrebné informácie (tabuľku, text, obrázky atď.), Ktoré chcete zoradiť. Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je spustiť samotný program Delphi. V časti Súbor vytvorte nový formulár a potom do inšpektora Objektov zadajte nadpis „Databáza“alebo niečo iné.

Krok 2

Prázdna tabuľka (databáza) sa vytvorí osobitne a potom sa vyplní informáciami. Pri vytváraní musíte uviesť zoznam potrebných polí a určiť ich typy. Keď je databáza plná, každý záznam sa vytvorí osobitne.

Ak chcete začať vytvárať stubovú tabuľku, použite pomocníka Delphi. V hlavnej ponuke vyberte sekciu Nástroje a potom položku DatabaseDesktop. V hornej časti formulára sa otvorí dialógové okno. Toto je program na vytvorenie prázdnej tabuľky.

Krok 3

Teraz v DatabaseDesktop na karte Súbor vyberte nový a potom kliknite na tabuľku. Zobrazí sa výzva na výber typu tabuľky, to znamená na základe toho, z ktorých systémov na správu databáz ju chcete vytvoriť. Paradox7 je univerzálny. Tento typ vám umožňuje vytvoriť rozsiahlu databázu.

Krok 4

V novom okne sa zobrazí prázdna tabuľka. Tu musíte v stĺpci uviesť všetky polia s názvom, typom a veľkosťou, ktoré potrebujete.

Pri opätovnom otvorení tabuľky použite kartu File (Súbor) a potom Opentable. V okne, ktoré sa objaví, budú polia, ktoré slúžia ako predvoľby pre stĺpce.

Krok 5

Ak chcete prepojiť tabuľku s databázou, musíte vložiť potrebné komponenty do formulára Delphi, ktorý sa nachádza na kartách správy databázy (BDE) a existuje niekoľko z nich. Jeden vám však stačí. Volá sa Tabuľka. Vyberte ho na formu. Potom v inšpektore objektov vyhľadajte DatabaseName a vyberte názov tabuľky, ktorú ste vytvorili v databáze DatabaseDesktop.

Krok 6

Na karte DataAccess vyberte a presuňte komponent DataSource do formulára. Ďalej v inšpektore objektov vyhľadajte vlastnosť Dataset a vyberte Table1. Prepojíte tak tabuľku vo svojom formulári a šablónu, ktorú ste vytvorili.

Ak chcete zobraziť databázu, presuňte komponent DBGrid z karty DataControls do formulára a tiež prepojte na tabuľku. Potom kliknite na tabuľku. V inšpektore objektov zmeňte vlastnosť Active na True. Vaša databáza sa zobrazí v tabuľke. Potom spustite program a môžete začať vypĺňať formulár.

Odporúča: