Ako Používať štýly

Obsah:

Ako Používať štýly
Ako Používať štýly

Video: Ako Používať štýly

Video: Ako Používať štýly
Video: Word - Štýly - Ako vo Worde používať štýly a kde si ich nastaviť 2024, Smieť
Anonim

Pri vytváraní textového dokumentu pomocou editora sa nezaobídete bez použitia rôznych štýlov formátovania. Odseky, písmo, zarovnanie a mnoho ďalších možností formátovania textu je možné nastaviť pomocou jediného príkazu. To je nielen vhodné pre používateľa, ale tiež vám to umožní kompetentne štruktúrovať veľký dokument. Rýchle použitie štýlov je možné na ktorúkoľvek časť vytvoreného textového dokumentu.

Ako používať štýly
Ako používať štýly

Inštrukcie

Krok 1

V programe Microsoft Word otvorte dokument na formátovanie. Vyberte odsek textu, pre ktorý chcete použiť štýl.

Krok 2

Na paneli nástrojov nájdite rozbaľovací zoznam, kde sú umiestnené všetky vytvorené štýly pre tento dokument a štandardné šablóny štýlov. Vyberte požadovaný štýl. Týmto nastavíte formátovanie vybratého textu tak, ako je určené v štýle.

Krok 3

Ak sa na paneli nástrojov nenachádza žiadny zoznam štýlov, otvorte ho z hlavnej ponuky. Ak to chcete urobiť, zvoľte "Formát" - "Štýly a formátovanie". Panel štýlov sa otvorí v editore vpravo. V zozname okien kliknite na požadovaný štýl.

Krok 4

Podľa potreby zmeňte štýl nastavením možností formátovania textu. Ak to chcete urobiť, otvorte na paneli štýlov kontextovú ponuku rozbaľovacieho zoznamu. Vyberte možnosť „Zmeniť …“. V zobrazenom dialógovom okne nastavte požadované formátovanie. Všetky zmeny vykonané v štýle uložte kliknutím na tlačidlo „OK“.

Odporúča: