Aké Programy Sú Vhodné Na Vytváranie Karikatúr

Obsah:

Aké Programy Sú Vhodné Na Vytváranie Karikatúr
Aké Programy Sú Vhodné Na Vytváranie Karikatúr

Video: Aké Programy Sú Vhodné Na Vytváranie Karikatúr

Video: Aké Programy Sú Vhodné Na Vytváranie Karikatúr
Video: Начало работы с QLC+ Управление цветомузыкой с компьютера. Как управлять светом. 2024, Smieť
Anonim

Tvorba karikatúr doma je dosť náročná, ale veľmi vzrušujúca. Predtým, ako sa pustíte do počítačovej animácie, musíte však nájsť programy, ktoré zvládne aj začínajúci animátor.

"Hľadá sa Nemo"
"Hľadá sa Nemo"

Existuje veľa počítačových animačných programov rôznej úrovne zložitosti. Asi najjednoduchším z nich je program Crazy Talk. Je pravda, že to nie je určené na serióznu prácu na karikatúre. Je to skôr zábavná „hračka“, ktorá vám umožňuje vytvárať „animashki“na základe vašich vlastných fotografií, kresieb alebo obrázkov nájdených na internete s obrázkami ľudí a zvierat. Výsledné „animashki“je možné navyše vysloviť.

2D animačné programy

CrazyTalk Animator ponúka oveľa viac možností. S jeho pomocou môžete vytvárať plnohodnotné karikatúry. Obsahuje veľa hotových šablón pre postavy a „skriptá“pohybu, výrazov tváre a dekorácií. Môžete vytvárať karikatúry bez použitia šablón, ale na základe svojich kresieb, fotografií alebo akýchkoľvek obrázkov. CrazyTalk Animator môže byť prvým krokom k zvládnutiu profesionálnych počítačových animačných programov.

Plne profesionálny program Anime Studio Pro je dobrý v tom, že kombinuje najširšie možnosti s pomerne jednoduchým a pohodlným rozhraním, ktoré zvládne aj začínajúci animátor.

Toon Boom Studio je tiež považované za jeden z najlepších programov na tvorbu 2D karikatúr. Je celkom možné ho zvládnuť pre každého, kto sa chce vážne venovať tvorbe profesionálnej počítačovej animácie.

3D animačné programy

Keď začnete vytvárať 3D animáciu, môžete začať ovládaním softvéru Reallusion iClone PRO alebo Smith Micro Poser Pro. Obsahujú pripravené šablóny pre 3D modely, s ktorými môžete rýchlo porozumieť algoritmom na vytváranie 3D animácií. Sofistikovanejšie programy na 3D animáciu sú Autodesk Maya a Autodesk 3D Studio Max. Aj keď toto je už oblasť profesionálneho kina a televízie. Umožňujú vám vytvárať najkomplexnejšie animované postavy a vizuálne efekty.

Počítačová animácia je fascinujúca činnosť, ktorá prispieva k všestrannému odhaleniu tvorivých schopností človeka. Každý, kto chce zvládnuť toto ťažké, ale také zaujímavé podnikanie, môže nájsť program na zodpovedajúcej úrovni pre seba a potom sa zdokonaliť vo svojej záľube (a možno aj v povolaní) zvládnutím vyšších úrovní zručností. A možno sa z vtipnej „animy“vyrobenej v Crazy Talk nakoniec stane plnohodnotná trojrozmerná postava vyrobená v Autodesk Maya.

Odporúča: