Ako Skontrolovať Port

Obsah:

Ako Skontrolovať Port
Ako Skontrolovať Port

Video: Ako Skontrolovať Port

Video: Ako Skontrolovať Port
Video: КАК ЕМУ ВЕРНУТСЯ ВАШИ СЛЁЗЫ?💔БУМЕРАНГ БЫВШЕМУ...🤦‍♂️ Онлайн аналитика на таро. 2024, Smieť
Anonim

Pri diagnostike počítača niekedy musíte skontrolovať port COM. Existujú dve možnosti kontroly. Prvou možnosťou je kontrola pomocou myši s príslušným rozhraním, druhou je použitie špeciálneho programu CheckIt.

Ako skontrolovať port
Ako skontrolovať port

Inštrukcie

Krok 1

Prvá možnosť na otestovanie portu vyžaduje myš COM. Pripojte ho k počítaču a ak bude fungovať, môžeme povedať, že port COM čiastočne funguje. Táto kontrola nie je presná, pretože je možné skontrolovať iba 4 z 8 signálnych vedení.

Krok 2

Kontrola pomocou programu CheckIt je spoľahlivejšia. Potrebujete na to testovaciu zástrčku. Získajte ho v obchode s počítačmi alebo si vyrobte svoj vlastný. Za týmto účelom vezmite vodič s rozhraním COM a spájkujte signálne vedenia nasledovne: spájajte dohromady vodiče 2 a 3, vodiče 7 a 8, ako aj vodiče 1, 4, 6, 9.

Krok 3

Kontrola sa uskutoční v režime DOS. Bude to vyžadovať spustiteľnú disketu, ktorá bude obsahovať program CheckIt. Vložte prázdnu disketu do počítača. Potom pomocou Prieskumníka otvorte „Tento počítač“a kliknite pravým tlačidlom myši na odkaz na diskete - „Disk 3, 5 (A)“. V zobrazenom zozname vyberte položku „Formátovať“a potom začiarknite políčko vedľa položky „Vytvoriť bootovací disk systému MS-DOS“. Po dokončení procesu formátovania skopírujte program CheckIt na disketu.

Krok 4

Pripojte testovaciu zástrčku k portu COM. Reštartujte počítač a po zapnutí vyberte systém BIOS, ktorý sa má zaviesť z diskety. Vložte vytvorenú bootovaciu disketu do disketovej mechaniky, po zavedení systému zadajte: / checkit.exe.

Krok 5

Po zobrazení okna programu dvakrát stlačte kláves Enter, potom vyberte položku Testy -> Sériové porty a zadajte číslo portu COM, ktoré kontrolujete. Prítomnosť testovacej zástrčky potvrďte stlačením príslušného klávesu. Počkajte na dokončenie procesu. Ak po kontrole program vygeneruje chybu, je chybný port COM. Ak program nedáva chyby, test bol úspešný a port COM funguje správne.

Odporúča: