Ako Skontrolovať, či Počítač Neobsahuje Chyby

Obsah:

Ako Skontrolovať, či Počítač Neobsahuje Chyby
Ako Skontrolovať, či Počítač Neobsahuje Chyby

Video: Ako Skontrolovať, či Počítač Neobsahuje Chyby

Video: Ako Skontrolovať, či Počítač Neobsahuje Chyby
Video: Asi budete překvapení, ale musel jsem to natočit. Co když je všechno jinak? Nenechte si ujít... 2024, Apríl
Anonim

Existuje niekoľko spôsobov, ako skontrolovať počítač, či neobsahuje chyby. Najskôr by sa mali pravidelne robiť bežné kontroly na diagnostiku operačného systému. Ak problém nevyriešia, mali by sa prijať ďalšie ochranné opatrenia.

Ako skontrolovať, či počítač neobsahuje chyby
Ako skontrolovať, či počítač neobsahuje chyby

Inštrukcie

Krok 1

Mali by ste začať s kontrolou problémov s operačným systémom pomocou štandardných nástrojov. Toto je v prvom rade kontrola chýb disku. Ak to chcete urobiť, musíte prejsť na vlastnosti disku, na ktorom je nainštalovaný operačný systém, a kliknúť na ňu pravým tlačidlom myši, potom zvoliť „vlastnosti“, kliknúť na kartu „služba“a nakoniec vyberte položku - skontrolujte chyby v zväzku … Táto metóda zvyčajne vyhľadáva najvážnejšie problémy so systémom, nie vždy však vyrieši všetky problémy.

Krok 2

Ďalším štandardným nástrojom na kontrolu chýb (a ich opravu) je defragmentácia diskov. Aby ste to mohli vykonať, musíte ísť: Štart - Všetky programy - Príslušenstvo - Systémové nástroje - Defragmentácia disku. Táto kontrola chyby opraví a zabráni im v budúcnosti. Je to užitočné predovšetkým pre pevný disk a je vhodné ho vykonávať pravidelne (raz za šesť mesiacov).

Krok 3

Pre dôkladnejšiu kontrolu operačného systému si musíte stiahnuť špeciálny obslužný program IObit Security 360. Po inštalácii vyberte položku skontrolovať chyby. Po analýze operačného systému by program mal zostaviť zoznam chýb a dokonca aj potenciálnych porúch, ktoré ich spôsobujú (napríklad neaktualizovaný softvér, konflikt systému atď.).

Krok 4

Niekedy by ste kvôli vážnej diagnostike systému mali navštíviť protokol udalostí, ktorý okrem iného opravuje chyby. Nachádza sa na: Štart - Ovládací panel - Nástroje na správu - Prehliadač udalostí. V samotnom časopise by ste sa mali pozrieť na položky: aplikácia, systém. A hľadajte červený kruh s bielym krížom, pretože toto je chybový záznam. Musíte dvakrát kliknúť na záznam a prečítať si všetky informácie. Potom by ste mali hľadať riešenie problému v ktoromkoľvek vyhľadávacom nástroji alebo na oficiálnej webovej stránke spoločnosti Microsoft (https://www.microsoft.com).

Odporúča: