Ako Uviesť Sochy Do života Vo Photoshope

Obsah:

Ako Uviesť Sochy Do života Vo Photoshope
Ako Uviesť Sochy Do života Vo Photoshope

Video: Ako Uviesť Sochy Do života Vo Photoshope

Video: Ako Uviesť Sochy Do života Vo Photoshope
Video: CS50 2015 - Week 4, continued 2024, Apríl
Anonim

Ako výkonný profesionálny nástroj ponúka grafický editor Adobe Photoshop najširšie možnosti retušovania fotografií. Jeho použitie vám umožňuje vytvárať efekty, ktoré doslova menia vnímanie reality. Takže vo Photoshope môžete dokonca animovať sochy.

Ako uviesť sochy do života vo Photoshope
Ako uviesť sochy do života vo Photoshope

Je to nevyhnutné

  • - Adobe Photoshop;
  • - šanón s obrazom sochy.

Inštrukcie

Krok 1

Obrázok sochy načítajte do aplikácie Adobe Photoshop stlačením klávesovej skratky Ctrl + O alebo výberom možnosti „Otvoriť …“v ponuke Súbor. Pomocou nástroja na zväčšenie zväčšite pohľad tak, aby sa vám s tvárou stalo pohodlnejšie.

Krok 2

Vytvorte výber okolo tváre a krku (časti obrazu, kde by skutočná osoba predstavovaná sochou mala mať exponované oblasti pokožky). Používajte rôzne typy nástrojov Lasso alebo Pero. Z výberu vylúčte oči a pery. To sa dá dosiahnuť použitím rovnakých nástrojov so stlačenou klávesou Alt. V prípade potreby upravte oblasť v režime rýchlej masky alebo pomocou príkazov ponuky Vybrať.

Krok 3

Zmeňte odtieň výberu tak, aby vyzeral ako ľudská pokožka. Otvorte dialógové okno Odtieň / Sýtosť výberom položky s rovnakým názvom v sekcii Úpravy v ponuke Obrázok. Aktivujte možnosť Colorize. Posuňte posúvače Hue, Saturation, Lightness, kým nedosiahnete požadovanú farbu. Kliknite na tlačidlo OK.

Krok 4

Odstráňte výrazné škvrny z tváre sochy. Používajte nástroje ako Patch Tool, Tool Healing Brush, Spot Healing Brush Tool.

Krok 5

Postupujte s jemnou korekciou nedokonalostí tváre. Postupne stlačte kombináciu klávesov Ctrl + C a Ctrl + V. Vytvorí sa nová vrstva s kópiou obrázka z oblasti výberu. Stlačením Ctrl + Shift + D obnovíte výber. Z hlavnej ponuky vyberte položky Filter, Blur, „Gaussian Blur …“. V zobrazenom dialógovom okne nastavte hodnotu Polomer tak, aby bol obraz dostatočne rozmazaný. Kliknite na tlačidlo OK. Zmeňte nepriehľadnosť v paneli vrstiev na 30 - 50%.

Krok 6

Aktivujte nástroj Guma. Vyberte mäkkú kefu (20 - 25% tvrdosť) s vhodným priemerom. Prejdite prstom po oblastiach obrázku, ktoré potrebujete, aby bol obrázok zreteľnejší (oči, pery, nos, brada). Po dosiahnutí požadovaného efektu zlúčte vrstvy výberom Layer and Merge Down z ponuky alebo stlačením Ctrl + E.

Krok 7

Doprajte svojim perám prirodzený odtieň. Vytvorte okolo nich výrez rovnakým spôsobom ako v druhom kroku. Podľa pokynov v treťom kroku získate požadovanú farbu.

Krok 8

Rovnakým spôsobom zaobchádzajte s očami. Zvýraznite ich. Z oblasti výberu vylúčte dúhovky a zrenice (preto je vhodné použiť rýchlu masku). Zosvetlite rohovku odtieňom / sýtosťou. Vyberte dúhovky. Dajte im požadovanú farbu. Namaľujte na žiakov čiernym štetcom s mäkkými hranami.

Krok 9

Vyhodnoťte výsledok svojej práce prezeraním obrázka v rôznych mierkach. Ak je to potrebné, zapracujte na ďalšie časti sochy (ruky, vlasy). Uložte obrázok do súboru stlačením klávesov Ctrl + Shift + S.

Odporúča: