Ako Povoliť Službu Na Diaľku

Obsah:

Ako Povoliť Službu Na Diaľku
Ako Povoliť Službu Na Diaľku

Video: Ako Povoliť Službu Na Diaľku

Video: Ako Povoliť Službu Na Diaľku
Video: Усиление Наруто и Саске ◉ Улучшения Амадо и Орочимару 2024, Smieť
Anonim

Diaľkové povolenie a zakázanie služby v operačnom systéme Windows je možné vykonať pomocou špecializovaného obslužného programu Sysinternals PsService, ktorý je súčasťou balíka PsTools a ktorý je určený na automatizáciu tohto postupu.

Ako povoliť službu na diaľku
Ako povoliť službu na diaľku

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete na diaľku povoliť požadovanú službu, uistite sa, že sú v počítači otvorené porty 139 a 445. Upozorňujeme, že implementácia tohto postupu predpokladá, že používateľ má práva správcu.

Krok 2

Stiahnite si archív balíka PsTools z oficiálnej webovej stránky Microsoft Sysinternals do svojho počítača a rozbaľte ho na ľubovoľné vhodné miesto. Vyhľadajte spustiteľný súbor pssevice.exe.

Krok 3

Zavolajte do hlavnej ponuky systému kliknutím na tlačidlo „Štart“v počítači a prejdite na dialógové okno „Spustiť“. Do riadku „Open“napíšeme cmd a spustenie obslužného programu príkazového riadku potvrdíme stlačením funkčného klávesu Enter.

Krok 4

Prejdite do priečinka pomocou aplikácie psservice.exe. Upozorňujeme, že pri prvom spustení aplikácie musíte potvrdiť svoj súhlas s licenčnou zmluvou kliknutím na tlačidlo Súhlasím v otvorenom okne systémových požiadaviek. Zadajte príkaz

psservice.exe / RemoteComputerName -u RemoteComputerAdmin_AccountName -p RemoteComputer_Admin_password start service_name

v textovom poli tlmočníka príkazov a potvrďte vybratú akciu stlačením softvérového tlačidla s označením Enter.

Krok 5

Vybraná služba sa zastaví pomocou príkazu

psservice.exe / RemoteComputerName -u RemoteComputerAdmin_AccountName -p RemoteComputer_Admin_password stop service_name.

Použite syntax

psservice.exe / remote_computer_name -u_admin_account_name dotazu remote_computer_p_admin_password

na vzdialenom počítači zobraziť všetky dostupné služby. Ak chcete ukončiť rolovanie, po poslednom príkaze pridajte hodnotu | more.

Odporúča: