Ako Povoliť Tlačovú Službu

Obsah:

Ako Povoliť Tlačovú Službu
Ako Povoliť Tlačovú Službu

Video: Ako Povoliť Tlačovú Službu

Video: Ako Povoliť Tlačovú Službu
Video: Сознание и Личность. От заведомо мёртвого к вечно Живому 2024, Apríl
Anonim

Povolenie a zakázanie služieb vrátane tlačovej služby v operačnom systéme Windows je štandardný postup a nezahŕňa ďalší softvér.

Ako povoliť tlačovú službu
Ako povoliť tlačovú službu

Inštrukcie

Krok 1

Kliknutím na tlačidlo „Štart“zavolajte do hlavnej ponuky systému a prejdite na položku „Ovládací panel“, čím spustíte tlačovú službu. Dvojitým kliknutím myši otvorte odkaz „Správa“a rozbaľte uzol „Správa počítača“. Prejdite do sekcie „Služby“a tiež dvojitým kliknutím otvorte položku „Zaraďovač tlače“.

Krok 2

V rozbaľovacom zozname riadku „Typ spustenia“vyberte možnosť „Automaticky“. Ak chcete tlačovú službu zapnúť okamžite, použite tlačidlo Štart umiestnené pod stavovým riadkom.

Krok 3

Na spustenie požadovanej služby použite alternatívnu metódu. Ak to chcete urobiť, vráťte sa do hlavnej ponuky Štart a prejdite na dialógové okno Spustiť. Do riadku Open napíšte net start spooler a potvrďte spustenie tlačovej služby kliknutím na OK.

Krok 4

Ďalším spôsobom, ako povoliť vybratú službu, je použitie rovnakého dialógového okna Spustiť. Do riadku „Otvoriť“zadajte services.msc a vykonanie vybranej akcie potvrďte kliknutím na tlačidlo OK. V otvorenom katalógu systémových služieb zadajte službu „Spooler tlače“a povoľte ju kliknutím na „Spustiť službu“.

Krok 5

Ak chcete automaticky povoliť vybratú službu, vráťte sa do hlavnej ponuky „Štart“a prejdite do sekcie nastavení. Otvorte „Ovládací panel“a dvojitým kliknutím vstúpte do servisnej ponuky položky „Tlačiareň“. Vyberte možnosť Použiť správcu tlače v adresári dostupných tlačiarní a potvrďte vykonané zmeny kliknutím na tlačidlo OK. Úspešnosť tohto postupu bude označená zobrazením ikony tlačovej služby v oblasti oznámení.

Krok 6

Ak chcete zakázať tlačovú službu, použite dialógové okno „Spustiť“. Do riadku „Otvoriť“napíšete zarážku net stop a zvolenú akciu potvrdíte kliknutím na tlačidlo OK.

Odporúča: