Prečo Počítač Nevidí Telefóny Nokia

Obsah:

Prečo Počítač Nevidí Telefóny Nokia
Prečo Počítač Nevidí Telefóny Nokia

Video: Prečo Počítač Nevidí Telefóny Nokia

Video: Prečo Počítač Nevidí Telefóny Nokia
Video: Почему компьютер не видит телефон через USB, но заряжается!!! 2024, Smieť
Anonim

Majitelia mobilných telefónov neustále čelia rôznym problémom. Jedným z nich je, že počítač nevidí telefóny Nokia. Existuje niekoľko spôsobov, ako vám pomôcť s obťažovaním.

Prečo počítač nevidí telefóny Nokia
Prečo počítač nevidí telefóny Nokia

Telefón sa nepripojí k počítaču

Prečo vlastníci telefónov Nokia nemôžu pripojiť svoj telefón k počítaču? Možností môže byť veľa - napríklad telefón často spadol, spadol do mláky alebo zmokol v daždi. Bežný je tiež chybný kábel alebo zástrčka. V prípade kábla USB ho môžete ľahko otestovať pripojením telefónu iným káblom. A ak je konektor chybný, existuje iba jedna možnosť - obráťte sa na servisné stredisko.

Existuje tiež situácia, keď po pripojení telefónu k počítaču zariadenie zareaguje, ale počítač nie. Telefón s najväčšou pravdepodobnosťou „vycíti“, že je možné nabíjať cez USB konektor, a tento režim zapne. A počítač v ňom zase vidí iba spotrebiteľa, ale nevidí samotné zariadenie.

V takom prípade existuje niekoľko možností riešenia problému. Prvou je inštalácia ovládačov do telefónu. Spravidla sa nachádzajú na disku, ktorý sa dodáva s telefónom, alebo na oficiálnych stránkach výrobcu. Druhou možnosťou je nainštalovať program NokiaPCSuite do počítača, aby počítač rozpoznal vaše zariadenie. Program je k dispozícii aj na inštalačnom disku.

Tipy na riešenie problémov s telefónnym pripojením

Ak teda váš počítač nedokáže rozpoznať telefón Nokia po pripojení pomocou kábla USB, existuje niekoľko univerzálnych metód, ktoré vám môžu pomôcť tento problém vyriešiť.

Najskôr sa musíte ubezpečiť, že používate originálny kábel Nokia USB a či je kábel správne pripojený k počítaču aj telefónu. Niekedy pomôže vypnúť mobilný telefón a znova ho zapnúť. Môžete tiež vyskúšať vybrať batériu z telefónu a potom ju znova vložiť a reštartovať. Prípadne môžete reštartovať počítač.

Ak je to možné, musíte skontrolovať pripojenie telefónu k inému počítaču. Takto môžete pochopiť, kde je problém - v telefóne alebo v počítači.

Aplikácia NokiaSuite musí byť nainštalovaná aj na vašom počítači. Uistite sa, že používate najnovšiu verziu tohto softvéru (aktualizácie môžete skontrolovať v ponuke aktualizácií softvéru NokiaSuite). Aj keď je všetko v poriadku, niekedy pomôže úplná preinštalovanie aplikácie.

Zariadenia Nokia majú rôzne režimy pripojenia, s ktorými môžete experimentovať - režim veľkokapacitného úložiska, režim prenosu médií a ďalšie.

Ak zlyhajú iné možnosti, obnovte výrobné nastavenia telefónu. To by určite malo vyriešiť problém s pripojením k počítaču.

Odporúča: