Ako Nečíslovať Titulnú Stránku

Obsah:

Ako Nečíslovať Titulnú Stránku
Ako Nečíslovať Titulnú Stránku

Video: Ako Nečíslovať Titulnú Stránku

Video: Ako Nečíslovať Titulnú Stránku
Video: Ako vytvoriť Facebook predajnú stránku krok za krokom 2024, Marec
Anonim

Číslovanie stránok umožňuje lepšiu navigáciu v dokumente. V niektorých prípadoch je však potrebné vylúčiť čísla strán na určitých listoch, napríklad na titulnej strane. Pri úprave textu v programe Microsoft Office Word musíte na to použiť nástroje editora.

Ako nečíslovať titulnú stránku
Ako nečíslovať titulnú stránku

Inštrukcie

Krok 1

Začnite tým, že si do dokumentu zapíšete čísla strán. Ak to chcete urobiť, prejdite na kartu „Vložiť“a v bloku „Hlavičky a päty“na paneli nástrojov kliknite na miniatúru „Číslo stránky“. Vyberte z rozbaľovacieho zoznamu možnosť číslovania, ktorá vyhovuje vášmu prípadu.

Krok 2

Teraz môžete číslovanie titulnej stránky vylúčiť niekoľkými spôsobmi. Po prepnutí do režimu úprav hlavičiek a päty bude k dispozícii kontextové menu „Práca s hlavičkami a päty“. Na karte Návrh v skupine Možnosti pomocou značky označte políčko Vlastná hlavička a päta prvej stránky.

Krok 3

Odstráňte číslo stránky z hlavičky na prvom hárku pomocou klávesu Backspace alebo Delete a dvojitým kliknutím na ľavé tlačidlo myši v pracovnej oblasti dokumentu sa vráťte do normálneho režimu zadávania textu. Číslovanie strán na všetkých listoch, s výnimkou krycieho listu, sa zachová.

Krok 4

Ak vám opísaný postup z nejakého dôvodu nevyhovuje, môžete urobiť inak. Očíslovajte strany dokumentu a prejdite na kartu Rozloženie stránky. V pravom dolnom rohu bloku „Nastavenia stránky“kliknite na tlačidlo so šípkou. Otvorí sa nové dialógové okno.

Krok 5

Aktivujte v ňom kartu „Zdroj papiera“. V skupine Rozlišovať hlavičky a päty nastavte značku oproti poľu „Prvá stránka“. Kliknite na tlačidlo OK, okno sa automaticky zatvorí, vybrané parametre sa prejavia. Ak v budúcnosti z tohto poľa odstránite značku, znova sa zobrazí číslo na titulnej stránke.

Krok 6

Ďalšou možnosťou je použiť hotovú šablónu titulnej stránky. Otvorte kartu „Vložiť“a v bloku „Stránky“kliknite na tlačidlo miniatúry „Titulná strana“. V rozbaľovacom zozname kliknite ľavým tlačidlom myši na požadované rozloženie, ktoré vám vyhovuje. Upravte šablónu. Pri použití preddefinovanej šablóny sa číslo nezobrazí na titulnej stránke.

Odporúča: