Ako Zistiť, či Mikrofón Funguje

Obsah:

Ako Zistiť, či Mikrofón Funguje
Ako Zistiť, či Mikrofón Funguje

Video: Ako Zistiť, či Mikrofón Funguje

Video: Ako Zistiť, či Mikrofón Funguje
Video: ВЫБОР МИКРОФОНА Для Блогера/Стримера. ТОП Микрофонов 2020 2024, Apríl
Anonim

Čo môže bežný používateľ urobiť sám a za pár minút skontrolovať výkon novo získaného mikrofónu pre osobný počítač?

Ako zistiť, či mikrofón funguje
Ako zistiť, či mikrofón funguje

Je to nevyhnutné

počítač, mikrofón

Inštrukcie

Krok 1

Z nejakého dôvodu nefunguje mikrofón v počítači? Pokúste sa tento problém vyriešiť reštartovaním počítača alebo reštartovaním programu. Ak mikrofón potom nefunguje, mali by ste vyskúšať niekoľko alternatívnych riešení tohto problému.

Krok 2

Prvým krokom je skontrolovať, či je zvuk zapnutý (ikona hlasitosti je na paneli úloh vedľa hodín). Je zobrazený vo forme okrúhleho stĺpca (môže byť v profile alebo v celej tvári). Dvakrát na ňu kliknite ľavým tlačidlom myši (zobrazí sa malé okno so stĺpcami) a uvidíte, kde je zamrznutý posúvač mikrofónu. Ak je úplne na dne, zdvihnite ho. Otvorte akýkoľvek program, ktorý zaznamenáva zvuk, napríklad Windows Sound Recorder. Pomôže vám zistiť, aký citlivý je mikrofón, a nájsť optimálnu vzdialenosť (ústa od mikrofónu) pre konverzácie.

Krok 3

Ak to nepomôže, uistite sa, že je pripojený mikrofón viditeľný pre systém. Otvorte vlastnosti zvukových a zvukových zariadení (štart - programy - ovládací panel - zvuky a zvukové zariadenia). Prejdite na kartu „Zvuk“a pozrite sa, čo je tam napísané. Ak sa na štítku zvukového záznamu používa mikrofón, môže to byť nasledujúci nápis: Realtek HD Audio vstup. Ak taký text neexistuje, kliknite v tej istej tabuľke na výberové pole (kde šípka smeruje nadol) a vyberte zariadenie, v ktorom je v názvoch slovo „vstup“. Potom kliknite na tlačidlo „OK“a vyskúšajte mikrofón v rovnakom programe („Záznam zvuku“).

Krok 4

Ak chcete vedieť, ako dobre zakúpený mikrofón funguje a ako vás partner bude počuť, použite Skype. Prejdite na oficiálnu stránku programu "Skype", stiahnite a spustite klienta. Počas procesu sťahovania sa zaregistrujte na oficiálnej webovej stránke. Prejdite do programu a prečítajte si jeho vlastnosti. Potrebujete kontakt na Echo / Sound Test Service. Zavolajte mu a vypočujte si správu. Po ukončení signálu prehovorte text do mikrofónu. Ak potom budete počuť svoj monológ, znamená to, že váš mikrofón funguje.

Odporúča: