Ako Aktivovať Windows 10 Po Výmene Základnej Dosky

Obsah:

Ako Aktivovať Windows 10 Po Výmene Základnej Dosky
Ako Aktivovať Windows 10 Po Výmene Základnej Dosky

Video: Ako Aktivovať Windows 10 Po Výmene Základnej Dosky

Video: Ako Aktivovať Windows 10 Po Výmene Základnej Dosky
Video: БЕСПЛАТНАЯ АКТИВАЦИЯ WINDOWS 10/ KMS активатор 2021 2024, Marec
Anonim

Každý používateľ jedného dňa začne premýšľať o tom, ako aktualizovať svoj počítač, úplne alebo čiastočne. Keď používateľ nahradí taký dôležitý prvok ako základná doska, môže sa, bohužiaľ, stretnúť s neaktivovaným operačným systémom. Ako aktivovať Windows 10 po zmene základnej dosky?

Ako aktivovať Windows 10 po výmene základnej dosky
Ako aktivovať Windows 10 po výmene základnej dosky

S akými problémami sa môžete stretnúť pri aktualizácii základnej dosky

Ako bolo uvedené vyššie, základná doska je centrálnym prepojením počítača, pretože práve na ňom sú sústredené všetky údaje o zariadeniach pripojených k počítaču. Pri výmene základnej dosky sa dáta jednoducho stratia, čo spôsobí chybu pri spustení OS. Vizuálne chyba vyzerá ako klasická obrazovka smrti.

Ako obnoviť aktiváciu systému Windows 10 po aktualizácii základnej dosky

Ďalším problémom po aktualizácii dosky je nulovanie licencií operačného systému. V takom prípade musíte OS znova aktivovať. To je možné vykonať v dvoch jednoduchých krokoch.

Prípravná fáza

Musíte ju dokončiť ešte predtým, ako sa základná doska aktualizuje v počítači. Podstatou prípravnej fázy je prepojenie vašej už aktivovanej a licencovanej kópie operačného systému s účtom Microsoft. Urobiť toto:

  1. Prejdite do nastavení OS a do nastavení „Aktualizácie a zabezpečenie“. Možnosti OS nájdete v ponuke Štart.
  2. Prejdite na kartu Aktivácia a vyberte možnosť pridať účet Microsoft. Je dôležité uistiť sa, že OS je aktivovaný pomocou digitálnej licencie.
  3. Potom musíte do formulára zadať údaje o účte a kliknúť na „Prihlásiť sa“. Ak nemáte účet, musíte si ho vytvoriť.

Po všetkých týchto krokoch sa licencia OS prepojí s aktívnym záznamom spoločnosti Microsoft. Teraz je možné vymeniť základnú dosku.

Obnova licencie

Po výmene starej základnej dosky za novú musíte teraz obnoviť licenciu operačného systému. To si vyžaduje nasledujúce kroky:

  1. Prejdite na aktiváciu, ako v prvom kroku prvej fázy.
  2. Kliknite na kategóriu „Aktivácia“v riadku „Riešenie problémov“. Dôležité: ak zmeníte niektorý z kľúčových hardvérových komponentov v sekcii s aktiváciou OS, zobrazí sa zodpovedajúci záznam o tom, že verzia OS nie je aktivovaná.
  3. Počkajte, až počítač dokončí skenovanie, a zistite, či sa v zariadení zmenila hardvérová súčasť. Tiež môže byť používateľ vyzvaný, aby si kúpil OS v internetovom obchode. Ale nemali by ste to robiť.
  4. Potom sa musíte prihlásiť do svojho účtu Microsoft.
  5. Po dokončení autorizácie musíte vybrať tie komponenty, ktoré boli vymenené, a potom kliknúť na „Aktivovať“.

To je všetko - teraz je operačný systém aktivovaný. Zostáva len na použitie. To samozrejme platí pre tie prípady, keď má osoba licencovanú a oficiálnu verziu s kľúčom a bez aktivátorov.

Odporúča: