Ako čítať Výpis

Obsah:

Ako čítať Výpis
Ako čítať Výpis

Video: Ako čítať Výpis

Video: Ako čítať Výpis
Video: Как нарисовать милого котенка пончика | Рисование раскраски 2024, Apríl
Anonim

Systém vygeneruje malý súbor s výpisom stavu zakaždým, keď dôjde k závažnej chybe, ktorá spôsobí zlyhanie počítača. Môže to byť užitočné pre malý pevný disk, ale práve pre jeho malú veľkosť nie vždy obsahuje dostatok informácií na opravu disku.

Ako čítať výpis
Ako čítať výpis

Inštrukcie

Krok 1

Stlačením tlačidla „Štart“vyvoláte hlavné menu systému a pomocou položky „Nastavenia“vykonáte operáciu nastavenia parametrov spustenia a obnovy pomocou malého súboru s výpisom pamäte.

Krok 2

Rozbaľte odkaz „Ovládací panel“a dvojitým kliknutím myši vyberte položku „Systém“.

Krok 3

Prejdite na kartu „Rozšírené“v okne aplikácie, ktoré sa otvorí, a kliknite na tlačidlo „Možnosti“v sekcii „Spustenie a obnovenie“.

Krok 4

V adresári „Write debug information“zadajte položku „Malý výpis z pamäte“.

Krok 5

Otvorte program prehliadača a prejdite na stránku https://www.microsoft.com/whdc/devtools/debugging/default.mspx. Stiahnite si z počítača program WinDbg, program na čítanie malého výpisu pamäte

Krok 6

Nainštalujte si stiahnutú aplikáciu (štandardne - C: / Program FilesDebugging Tools pre Windows) a vráťte sa do hlavnej ponuky Štart.

Krok 7

Prejdite na príkaz Spustiť a do poľa Otvoriť zadajte cmd, čím spustíte postup na otvorenie programu WinDbg.

Krok 8

Kliknutím na tlačidlo OK potvrďte príkaz a do príkazového riadku zadajte nástroje na ladenie súborov cd c: programme windows pre prechod do priečinka aplikácie.

Krok 9

Stlačením softvérového klávesu Enter potvrďte výber a zadajte nasledujúcu hodnotu: windbg -y sivol_path -i image_path -z dump_file_path. Char_path je cesta k miestnemu priečinku so zavedenými symbolmi a skutočnými binárnymi súbormi; image_path je cesta k priečinku C: WindowsI386 obsahujúcemu súbory skopírované z priečinka I386 inštalačného disku systému Windows; dumpfile_path je cesta a názov vybraného súboru s výpisom pamäte.

Krok 10

Príkazom! Analyze -show zobrazte kód a parametre závažnej systémovej chyby.

Krok 11

Pomocou príkazu! Analyze -v môžete zobraziť podrobnejšie informácie o chybe, ktorá sa vyskytla.

Krok 12

Vyberte Im N T pre zobrazenie zoznamu načítaných ovládačov.

Krok 13

Pomocou príkazu dump c: windowsminidumpminidump.dmp analyzujte malý súbor s výpisom pamäte.

Odporúča: