Ako čítať Formát Docx

Obsah:

Ako čítať Formát Docx
Ako čítať Formát Docx

Video: Ako čítať Formát Docx

Video: Ako čítať Formát Docx
Video: Как конвертировать DOC в PDF 2024, Smieť
Anonim

Textové súbory majú viac povolení. Spravidla sa všetky otvárajú pomocou programu Microsoft Office. Ak ale narazíte na textový súbor docx, pri jeho otvorení môžu nastať problémy. Nie všetky balíčky Microsoft Office sú schopné otvoriť textový dokument docx. Je to tak preto, lebo ide o textový dokument vo formáte Microsoft Office 2007 alebo novšom. Takže jeho otvorenie v zastaranej kancelárii môže byť problematické.

Ako čítať formát docx
Ako čítať formát docx

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - Microsoft Office 2003 alebo novší;
  • - súbor FileFormatConverters.exe.

Inštrukcie

Krok 1

Najjednoduchší spôsob, ako otvoriť dokument s povolením docx, je program Microsoft Office 2007. Ak to chcete urobiť, musíte si stiahnuť alebo kúpiť túto aplikáciu. Po nainštalovaní tejto verzie „kancelárie“do počítača môžete tieto dokumenty otvárať ako obvykle. To znamená, že kliknete pravým tlačidlom myši na dokument a v kontextovej ponuke zvolíte možnosť „Otvoriť“.

Krok 2

Faktom však je, že mnoho používateľov naďalej používa rovnakú verziu aplikácie Microsoft Office už roky a neinštaluje si novšie verzie. Jednoducho, keď si zvyknete na určitý program, dokonale poznáte panel nástrojov, funkčnosť programu, nie je tu túžba prepnúť na niečo nové. Nakoniec, učenie sa novších verzií balíka Microsoft Office môže trvať dlhšie ako jeden mesiac.

Krok 3

Ak máte nainštalovanú „kancelársku“verziu 2003, nemusíte inštalovať aktualizovanú verziu tohto programu vôbec. Stiahnite si súbor FileFormatConverters.exe z Internetu. Tento balík s aktualizáciami si môžete zadarmo stiahnuť z oficiálnej webovej stránky spoločnosti Microsoft. Nainštalujte si ho do počítača. Po nainštalovaní tohto súboru bude možné pomocou Microsoft Office 2003 otvárať dokumenty s povolením docx. Inštaláciou tejto aplikácie sa tiež rozširujú možnosti balíka Microsoft Office 2003. Teraz môžete otvárať nielen textové dokumenty novších verzií „kancelárie“, ale aj Dokumenty programu Excel atď. …

Krok 4

Ak vytvárate dokument pomocou programu Microsoft Office 2007, ale plánujete ho otvoriť v starších verziách balíka Microsoft Office, môžete ho pri uložení tohto dokumentu previesť. Po vytvorení dokumentu umiestnite kurzor myši v ponuke programu Microsoft Office 2007 na príkaz „Uložiť ako“. Zobrazí sa zoznam možností na uloženie dokumentu. Z tohto zoznamu vyberte Word Document 97-2003. Po uložení je možné dokument otvoriť v ľubovoľnej verzii balíka Microsoft Office, aj v tej najstaršej.

Odporúča: