Ako Vyčistiť Pevný Disk V Počítači

Obsah:

Ako Vyčistiť Pevný Disk V Počítači
Ako Vyčistiť Pevný Disk V Počítači

Video: Ako Vyčistiť Pevný Disk V Počítači

Video: Ako Vyčistiť Pevný Disk V Počítači
Video: jak si vyčistit disk v PC 2024, Smieť
Anonim

Včasné čistenie pevného disku osobného počítača môže nielen uvoľniť nejaké voľné miesto, ale aj zlepšiť výkonnosť operačného systému. Prítomnosť veľkého množstva neprideleného miesta niekedy zvyšuje rýchlosť zápisu informácií na pevný disk.

Ako vyčistiť pevný disk v počítači
Ako vyčistiť pevný disk v počítači

Nevyhnutné

  • - Smart Defrag;
  • - CCleaner.

Inštrukcie

Krok 1

Pomocou nástrojov systému Windows odstráňte nepoužívané súbory zo systémového oddielu pevného disku. Otvorte ponuku „Tento počítač“a nájdite ikonu miestnej jednotky C. Kliknite na ňu pravým tlačidlom myši a vyberte možnosť „Vlastnosti“.

Krok 2

Teraz kliknite na tlačidlo Vyčistenie disku a počkajte, kým systém pripraví zoznam súborov na odstránenie. Po spustení novej ponuky otvorte kartu „Spresnenie“. Kliknite na tlačidlo „Vyčistiť“spojené s ponukou „Programy a funkcie“. Zvýraznite nepotrebný program a kliknite na tlačidlo „Odinštalovať“.

Krok 3

Rovnakým spôsobom odinštalujte aj ostatné programy a pomocné programy. Vráťte sa do ponuky Čistenie disku a kliknite na tlačidlo OK. V novom okne zvoľte možnosť „Odstrániť súbory“.

Krok 4

Nepoužité súbory môžete vyhľadať a odstrániť sami. Môžu to byť rôzne hudobné stopy, videá a akékoľvek dokumenty.

Krok 5

Optimalizujte výkon pevného disku pomocou funkcie Smart Defrag. Nainštalujte tento nástroj a spustite ho. Otvorte ponuku „Rozšírené nastavenia“a aktivujte položku „Preskočiť súbory viac“. V rozbaľovacej ponuke vyberte 50 MB.

Krok 6

Teraz sa vráťte do hlavnej ponuky programu, vyberte všetky lokálne disky a kliknite na tlačidlo „Defragmentovať a optimalizovať“. Počkajte na dokončenie obslužného programu.

Krok 7

Nainštalujte program CCleaner. Spustite ho a otvorte kartu „Register“. Kliknite na tlačidlo Riešenie problémov. Po príprave nesprávnych kľúčov databázy Registry kliknite na tlačidlo „Opraviť“.

Krok 8

Prejdite do ponuky „Nástroje“a vyberte možnosť „Vymazať disk“. V prvom stĺpci vyberte možnosť „Iba voľné miesto“. V poli Zabezpečenie zadajte voľbu Jednoduché prepísanie. Zvýraznite systémový oddiel a kliknite na tlačidlo „Vymazať“. Počkajte, kým sa program nedokončí, a reštartujte počítač.

Odporúča: