Ako Nainštalovať Windows 98 Od Nuly

Obsah:

Ako Nainštalovať Windows 98 Od Nuly
Ako Nainštalovať Windows 98 Od Nuly

Video: Ako Nainštalovať Windows 98 Od Nuly

Video: Ako Nainštalovať Windows 98 Od Nuly
Video: WIN98 На что способен.Его фишки И приколы. 2024, Smieť
Anonim

Operačný systém Windows 98 je aktualizovanou verziou systému Windows 95. Je založený na systéme MS-DOS 7.1 a je to 16/32 bitový hybridný produkt. Windows 98 je možné nainštalovať pomocou príslušného inštalačného disku.

Ako nainštalovať Windows 98 od nuly
Ako nainštalovať Windows 98 od nuly

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete nainštalovať systém úplne od začiatku, musíte vytvoriť primárny oddiel pevného disku a nainštalovať naň systém súborov. Windows 98 beží na systémoch FAT 16 a FAT 32, ktoré sa líšia maximálnou veľkosťou oddielov. Na vytvorenie diskových oddielov môžete použiť program Fdisk.

Nainštalujte bootovací disk systému Windows 98 a reštartujte počítač.

Krok 2

Vyberte položku ponuky „Spustiť počítač bez podpory CD“, stlačte kláves Enter, otvorí sa príkazový riadok, zadajte príkaz fdisk a stlačte kláves Enter. Ak má disk kapacitu viac ako 512 MB, zobrazí sa správa o podpore väčších diskov. Stlačením klávesu Y nainštalujte systém FAT 32 a podľa toho podporu veľkých diskov.

Krok 3

Zobrazí sa ponuka Fdisk. Na vytvorenie diskových oddielov použite časti „Vytvorenie oddielu DOS alebo logického disku DOS“a „Vytvorenie primárneho oddielu DOS“. Na otázku „Využiť všetok dostupný priestor pre hlavný oddiel DOS?“stlačte Y a potom Enter. Dvakrát stlačte kláves Esc.

Krok 4

Reštartujte počítač. Znova vyberte položku ponuky „Spustiť počítač bez podpory CD“a stlačte kláves Enter.

Krok 5

Zadajte formát príkazu c: a stlačte kláves Enter. Zobrazí sa správa, že počas procesu formátovania budú všetky údaje zničené, stlačte klávesy Y a Enter. Týmto spôsobom naformátujte všetky diskové oddiely.

Krok 6

Po rozdelení a naformátovaní disku môžete začať inštalovať systém.

Nainštalujte bootovaciu disketu systému Windows 98 a reštartujte počítač, vyberte možnosť Štart s podporou zariadení a diskov a stlačte kláves Enter.

Krok 7

Vložte disk Windows 98, do príkazového riadku zadajte x: / setup, kde x je označenie jednotky CD.

Stlačte kláves Enter a postupujte podľa pokynov na obrazovke.

Odporúča: