Ako Vytvoriť Tabuľku V Oracle

Obsah:

Ako Vytvoriť Tabuľku V Oracle
Ako Vytvoriť Tabuľku V Oracle

Video: Ako Vytvoriť Tabuľku V Oracle

Video: Ako Vytvoriť Tabuľku V Oracle
Video: Excel - Kontingenčné tabuľky - Ako vytvoriť kontingenčnú tabuľku v Exceli? 2024, Marec
Anonim

Oracle je široko používaný na vykonávanie prác súvisiacich s databázami z hľadiska ich automatizácie. Na vyriešenie problémov spojených s vykonávaním akcií v tomto softvérovom prostredí sa odporúča častejšie navštevovať tematické stránky.

Ako vytvoriť tabuľku v Oracle
Ako vytvoriť tabuľku v Oracle

Nevyhnutné

softvér Oracle

Inštrukcie

Krok 1

Pri správnom nastavení premenných prostredia sa prihláste do prostredia Oracle. To sa deje zadaním príkazu source // all. Env. Pri prihlasovaní zadajte heslo dbpasswd a potom ho podľa vlastného uváženia zmeňte v programe sami.

Krok 2

Na vytvorenie tabuľky použite nasledujúci kód na jednom alebo viacerých riadkoch: CREATE TABLE (); Na zastavenie číslovania použite bodkočiarku, inak bude operácia pokračovať. Nenechávajte prázdne riadky, pretože to preruší operáciu bez spustenia.

Krok 3

Ak chcete vytvoriť tabuľku pomocou primárneho kódu, spustite nasledujúci príkaz: CREATE TABLE (…, a PRIMARY KEY, b, …); Ak potrebujete vytvoriť tabuľku, ktorá má ako primárne kľúče viac stĺpcov, použite nasledujúci kód: CREATE TABLE (, PRIMARY KEY (a, b, c));

Krok 4

Ak potrebujete upraviť tabuľku v systéme Oracle pridaním nových riadkov, použite príkaz Vložiť, ktorý vyzerá takto: INSERT INTO VALUES ();

Krok 5

Ak potrebujete zobraziť zoznam tabuľkových hodnôt v systéme Oracle, použite príkaz Vybrať: SELECT * FROM;

Krok 6

Ak potrebujete zrušiť tabuľku z Oracle, napíšte nasledujúci kód: DROP TABLE;

Krok 7

V prípade problémov s vykonávaním príkazov v prostredí Oracle používajte špeciálnu výcvikovú literatúru a často čítajte tematické fóra a pravidelne cvičte.

Odporúča: