Ako Obnoviť Neuložený Dokument

Obsah:

Ako Obnoviť Neuložený Dokument
Ako Obnoviť Neuložený Dokument

Video: Ako Obnoviť Neuložený Dokument

Video: Ako Obnoviť Neuložený Dokument
Video: Obnova neuloženého souboru v Office | EduTV 2024, Smieť
Anonim

Riešenie problému obnovy neuloženého dokumentu možno podmienečne rozdeliť na dve metódy podľa toho, či dokument omylom uzavrel sám používateľ, alebo došlo k neočakávanému ukončeniu kancelárskej aplikácie.

Ako obnoviť neuložený dokument
Ako obnoviť neuložený dokument

Nevyhnutné

Microsoft Office 2010

Inštrukcie

Krok 1

Ak dôjde k neočakávanému vypnutiu kancelárskej aplikácie, ktorá je súčasťou balíka Microsoft Office 2010, počkajte, kým sa zobrazí podokno úloh „Obnova dokumentu“. Do tejto oblasti je možné uložiť až tri súbory, ktoré môže používateľ obnoviť.

Krok 2

Otvorte odkaz so symbolom šípky vedľa požadovaného dokumentu v okne obnovenia a zadajte požadovanú akciu: - „Otvoriť“- zobraziť najnovšiu verziu dokumentu; - „Uložiť ako“- zmeniť názov alebo verziu súboru. požadovaný súbor; - „Odstrániť“- na vyčistenie katalógu obnovených dokumentov. Obnovený dokument uložte.

Krok 3

Ak používateľ omylom zavrie dokument bez toho, aby ho najskôr uložil, otvorte hlavnú ponuku kliknutím na tlačidlo „Štart“a prejdite do časti „Všetky programy“. Rozbaľte program Microsoft Office 2010 a spustite aplikáciu, v ktorej bol uzavretý súbor vytvorený.

Krok 4

Zavolajte do ponuky „Súbor“na hornom paneli služieb okna vybranej aplikácie a vyberte príkaz „Posledné súbory“. Zadajte podpoložku: - „Obnoviť neuložené dokumenty“- pre súbory vytvorené v programe Word; - „Obnoviť neuložené zošity“- pre súbory vytvorené v programe Excel; - „Obnoviť neuložené prezentácie“- pre súbory vytvorené v programe PowerPoint.

Krok 5

Vyhľadajte dokument, ktorý sa má obnoviť, v adresári dialógového okna, ktoré sa otvorí, a použite príkaz „Otvoriť“. Obnovený súbor uložte pomocou príkazu „Uložiť ako“na hornom paneli služieb v okne kancelárskej aplikácie.

Krok 6

Alternatívnou metódou je vytvorenie nového dokumentu v požadovanej kancelárskej aplikácii. Potom otvorte ponuku „Súbor“a vyberte položku „Informácie“. Použite príkaz Verzia riadenia a zadajte jeden z vyššie uvedených príkazov podľa aplikácie, ktorú používate. Vyhľadajte požadovaný dokument v katalógu a použite príkaz „Otvoriť“. Uložte obnovený súbor.

Odporúča: