Ako Zistiť Podstatu Procesu

Obsah:

Ako Zistiť Podstatu Procesu
Ako Zistiť Podstatu Procesu

Video: Ako Zistiť Podstatu Procesu

Video: Ako Zistiť Podstatu Procesu
Video: Психолого-психиатрическая экспертиза Искусственного сознания Джеки. Наблюдения. Выводы. Рекомендации 2024, Smieť
Anonim

Keď sa proces spustí v počítači, získa jeho identifikátor pid, tj. ID procesu. Niekedy je nevyhnutné zistiť práve tento identifikátor. Možno z nejakého dôvodu musíte vypnúť spustený proces, napríklad ak narúša odinštalovanie programu. Existuje niekoľko spôsobov, ako zistiť pid. Najjednoduchšie z nich je urobiť to pomocou správcu úloh a príkazového riadku.

Ako zistiť podstatu procesu
Ako zistiť podstatu procesu

Nevyhnutné

počítač s operačným systémom Windows (XP, Windows 7)

Inštrukcie

Krok 1

Na klávesnici stlačte ctrl + alt + del. Ak máte operačný systém Windows XP, správca úloh sa zobrazí okamžite, ak Windows 7 - zobrazí sa okno, v ktorom ho môžete zvoliť.

Krok 2

V Správcovi úloh vyberte kartu Procesy. Teraz tu kliknite na položku „Zobraziť“. Zobrazí sa ďalšie okno. V ňom vyberte možnosť „Vybrať stĺpce“. Zobrazí sa dialógové okno, v ktorom bude najvyššia položka pomenovaná „ID procesu (pid)“. Začiarknite políčko vedľa neho. Uložte nastavenia kliknutím na tlačidlo OK.

Krok 3

Potom v správcovi zariadení prejdite na kartu „Procesy“, kde uvidíte riadok „ID procesu“. Nájdite v ňom názov procesu, ktorého identifikátor musíte zistiť, a pozrite sa na jeho hodnotu.

Krok 4

Teraz zvážime, ako zistiť túto hodnotu pomocou príkazového riadku operačného systému. Kliknite na tlačidlo „Štart“a prejdite na kartu „Všetky programy“. Vyberte možnosť „Štandardné programy“. Tu nájdite položku ponuky „Príkazový riadok“a spustite ju. Zadajte zoznam úloh a stlačte kláves Enter. Po aktivácii tohto príkazu sa v okne príkazového riadku zobrazí zoznam všetkých momentálne aktívnych procesov. Za menom každého z nich sa napíše jeho identifikátor.

Krok 5

Ak potrebujete rýchlo dokončiť proces, môžete to urobiť takto. Keď poznáte ID procesu, zadajte do príkazového riadku taskkill / pid 0000. Namiesto núl zadajte číslo ID procesu, ktoré chcete zbúrať. Potom systém pošle signál na jeho dokončenie a vypne sa.

Odporúča: