Ako Obnoviť CD ROM

Obsah:

Ako Obnoviť CD ROM
Ako Obnoviť CD ROM

Video: Ako Obnoviť CD ROM

Video: Ako Obnoviť CD ROM
Video: Как запустить двигатель от CD ROM и HDD без драйвера 2024, Smieť
Anonim

V priebehu času môže dôjsť k poruche každého disku CD-ROM. Faktom je, že pri dlhodobom používaní jednotky sa laserová hlava upcháva a prestane „vidieť“veľa diskov. Navyše disky, ktoré majú najmenšie poškodenie, sa často nedajú otvoriť. V takom prípade bude nevyhnutné obnoviť normálnu prevádzku optickej jednotky.

Ako obnoviť CD ROM
Ako obnoviť CD ROM

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - čistiaca súprava (čistiaci disk, utierky a špeciálny čistiaci prostriedok).

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete disk znova zostaviť, budete si musieť kúpiť špeciálnu čistiacu sadu. Samozrejme, sú to ďalšie náklady. Po prvé, takáto súprava je po prvé oveľa lacnejšia ako nová jednotka a po druhé ju možno použiť opakovane.

Krok 2

Súpravu na čistenie diskov si môžete kúpiť v ktoromkoľvek obchode s počítačmi. Súprava spravidla obsahuje priamo čistiaci disk, utierky a špeciálny čistiaci prostriedok. Po zakúpení súpravy skontrolujte pokyny. Ak je to tak, poriadne si to preštudujte. Môže poskytnúť ďalšie informácie o tom, ako používať čistiaci disk. Ak neexistujú žiadne pokyny, je to v poriadku. Princíp činnosti všetkých čistiacich diskov je prakticky rovnaký.

Krok 3

Prvým krokom je otvorenie čistiaceho prostriedku. Na disk vložte kvapku čistiacej kvapaliny, potom vezmite vreckovku a tekutinu pretierajte po celom povrchu disku. Potom vložte pamäťové médium do jednotky počítača. Takéto disky majú v zásade funkciu autorun, to znamená, že čistenie by sa malo spustiť automaticky. Všetko, čo musíte urobiť, je počkať na dokončenie operácie.

Krok 4

Tieto disky obsahujú aj programy, ktoré po vyčistení otestujú disk CD-ROM. Program nemusíte aktivovať. Hneď po vyčistení disku začne pracovať. Po dokončení všetkých operácií by sa malo zobraziť hlásenie so správou o vyčistení disku CD-ROM.

Krok 5

Ak sa po vložení disku do jednotky čistenie nespustí automaticky, mali by ste prejsť do časti „Tento počítač“a povoliť automatické prehrávanie disku. Automatické čistenie sa v zásade nespustí na médiu, v ktorom je možné pred spustením operácie nastaviť ďalšie parametre v ponuke, napríklad nastaviť hĺbkové čistenie alebo štandardné nastavenie. V takom prípade musíte zvoliť všetky potrebné parametre a spustiť proces čistenia pomocou ponuky disku. Tieto disky DVD sú funkčnejšie, ale zvyčajne stoja o niečo viac ako štandardné disky DVD.

Odporúča: