Ako Naformátovať Pevný Disk USB

Obsah:

Ako Naformátovať Pevný Disk USB
Ako Naformátovať Pevný Disk USB

Video: Ako Naformátovať Pevný Disk USB

Video: Ako Naformátovať Pevný Disk USB
Video: Ako Naformátovať/Vyčistiť Poškodené USB Manuálne 2024, Apríl
Anonim

USB médiá sa používajú na dočasné uloženie súborov a na presun informácií z jedného počítača do druhého. U flash diskov a externých pevných diskov je situácia častého zaznamenávania a mazania súborov štandardným neoprávneným odpojením od napájania, takže sa vyskytujú časté prípady chýb a chybných sektorov. Situáciu môže napraviť úplné formátovanie média.

Ako naformátovať pevný disk USB
Ako naformátovať pevný disk USB

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - práva správcu.

Inštrukcie

Krok 1

Pripojte pevný disk USB k počítaču. Počkajte, kým systém zariadenie nezistí, a v časti Tento počítač sa zobrazí príslušné písmeno oddielu. Pravým tlačidlom myši kliknite na odkaz „Tento počítač“a vyberte možnosť „Spravovať“. V okne, ktoré sa zobrazí, na ľavej strane vyberte možnosť „Správa diskov“. Počkajte, kým operačný systém zhromaždí informácie o všetkých médiách a zobrazí ich v okne nástroja.

Krok 2

V zozname zariadení nájdete pevný disk usb. Kliknite na ňu pravým tlačidlom myši a vyberte možnosť „Formátovať“. Program vás vyzve na zadanie štítku zväzku (názov média, ktorý sa zobrazí vedľa písmena oddielu) a výber typu súborového systému. Ponechajte veľkosť klastra s predvoleným začiarkavacím políčkom a tiež zrušte začiarknutie políčka Rýchly formát. Ak máte nedostatok času, nechajte začiarkavacie políčko, ale v takom prípade nedôjde k hardvérovému vymazaniu informácií, ale iba k prepísaniu štruktúry pevného disku, ktorý „zabudne“na informácie v ňom uložené.

Krok 3

Kliknite na tlačidlo „OK“, súhlasíte s upozornením systému na blížiace sa odstránenie celého obsahu sekcie. Počkajte na koniec procesu formátovania. Ak má pevný disk usb viac ako jeden oddiel, opakujte postup pre každú z nich. Pevný disk vrátane externého môžete tiež naformátovať z príkazového riadku pomocou príkazu formátovať. Zadajte formát / fs: ntfs a stlačte kláves Enter, ak chcete formátovať oddiel štandardne.

Krok 4

Všeobecne môžeme povedať, že nie je ťažké formátovať prenosné zariadenie. Je tiež potrebné poznamenať, že pre spoľahlivejšie ukladanie údajov je potrebné vytvárať zálohy a ukladať ich na rôzne médiá. Skúste tiež nainštalovať moderný antivírusový softvér na ochranu svojich informácií.

Odporúča: