Ako Otvoriť Príponu Odt

Obsah:

Ako Otvoriť Príponu Odt
Ako Otvoriť Príponu Odt

Video: Ako Otvoriť Príponu Odt

Video: Ako Otvoriť Príponu Odt
Video: Текстовый документ OpenDocument odt LibreOffice Writer 2019 03 14 10 11 16 2024, Smieť
Anonim

Spolu so široko používaným súborom.doc existuje mnoho ďalších formátov, ktoré sú štandardné pre iné textové procesory ako Word. Aj keď väčšina z týchto súborov je podporovaná textovým editorom spoločnosti Microsoft, sú to alternatívy a môžu spôsobiť problémy s ich otvorením.. Odt je jeden z najbežnejšie používaných formátov.

Ako otvoriť príponu odt
Ako otvoriť príponu odt

Nevyhnutné

  • - plugin ODF pre Microsoft Office;
  • - Aplikácia OpenOffice.org Writer alebo LibreOffice Writer

Inštrukcie

Krok 1

Formát odt je skratka pre Open Document Text a je štandardom pre textový procesor OpenOffice.org Writer. Hlavnou výhodou tohto formátu je jeho otvorenosť. Rovnako ako.docx je založený na XML, ale je verejne dostupný a používaný bez akýchkoľvek obmedzení, čo sa o.doc nedá povedať.

Krok 2

Ak chcete súbor otvoriť v prostredí Microsoft Office, musíte si nainštalovať príslušný doplnok, ktorý je k dispozícii na bezplatné stiahnutie na webovej stránke Sun Microsystems.

Prejdite na web, vyberte doplnok a zaregistrujte sa pomocou odkazu „Registrovať teraz“. Po registrácii prijmite zmluvu a kliknite na Pokračovať. Otvorí sa okno na stiahnutie.

Krok 3

Spustite súbor a postupujte podľa pokynov inštalačného programu. Po dokončení inštalácie bude Microsoft Office podporovať.odt.

Krok 4

Prejdite do aplikácie Microsoft Word a vyberte ponuku „Súbor“- „Otvoriť“. Zadajte cestu k súboru. V rozbaľovacom zozname v dolnej časti okna vyberte možnosť „Textový dokument ODF“. Vyberte súbor a kliknite na „Otvoriť“.

Krok 5

Ak chcete použitý súbor.odt previesť do známejšieho formátu.docx alebo.doc, prejdite do ponuky Súbor (pre program Word 2007/2010 kliknite na okrúhle tlačidlo v ľavom hornom rohu okna). Vyberte možnosť „Uložiť ako“. V rozbaľovacom zozname nižšie vyberte možnosť „Dokument Word“. Kliknite na „Uložiť“.

Krok 6

Word 2003 (a staršie) nepodporuje úplnú úpravu dokumentov.odt. Aby ste tento typ súborov využili naplno, musíte si nainštalovať balík OpenOffice.org (alebo novší LibreOffice), ktorý je možné bezplatne stiahnuť z oficiálnych webových stránok vývojárov. Programy sú úplne zadarmo a nevyžadujú žiadnu registráciu.

Odporúča: