Ako Aktualizovať Počítačové Základne

Obsah:

Ako Aktualizovať Počítačové Základne
Ako Aktualizovať Počítačové Základne

Video: Ako Aktualizovať Počítačové Základne

Video: Ako Aktualizovať Počítačové Základne
Video: Ako spustiť do bezpečného režimu v systéme Windows 10 2024, Smieť
Anonim

Pravdepodobne takmer každý používateľ počítača narazil na aspoň jednu aktualizáciu databázy: antivírusové databázy, databázy atď. Operačný systém má tiež svoje vlastné databázy, pomocou ktorých sa aktualizujú systémové produkty. Aktualizácia počítačových databáz sa obmedzuje na zvýšenie bezpečnosti práce so systémom.

Ako aktualizovať počítačové základne
Ako aktualizovať počítačové základne

Nevyhnutné

Operačný systém Windows XP, Windows Vista

Inštrukcie

Krok 1

Aktualizácia počítačových databáz nie je nič iné ako aktivácia služby Automatické aktualizácie. Bez ohľadu na verziu operačného systému a na to, aký starý bol nainštalovaný, je potrebné neustále aktualizovať databázu systému. Túto službu môžete povoliť iba raz a nakonfigurovať tak, aby spravovala aktualizácie samotného počítača.

Krok 2

V operačnom systéme Windows XP sa aktualizácia systému aktivuje prostredníctvom appletu Vlastnosti systému. Kliknite na ponuku „Štart“, vyberte možnosť „Ovládací panel“. V priečinku, ktorý sa otvorí, dvakrát kliknite na ľavé tlačidlo myši na položke „Systém“.

Krok 3

Pred vami sa zobrazí applet "Systém". Prejdite na kartu Automatické aktualizácie a vyberte položku Automatické (odporúčané). Pod touto položkou sa nachádzajú nastavenia pre automatické aktualizácie systému, vyberte deň v týždni a čas, kedy sa aktualizácie budú sťahovať z webových serverov vývojára.

Krok 4

Nedostatok internetového pripojenia neznamená, že nebudete môcť inštalovať aktualizácie. Tieto aktualizácie sú vydávané ako aktualizácia Service Pack a sú zaznamenané na diskoch CD-ROM.

Krok 5

V operačnom systéme Windows Vista sa poradie sťahovania aktualizácie mierne zmenilo, okrem aktualizácií, ktoré je možné získať pomocou služby „Automatické aktualizácie“, existuje možnosť špeciálneho nástroja od vývojára - Windows Update. Nachádza sa v ponuke Štart v časti Všetky programy.

Krok 6

Po spustení tohto programu ho musíte nakonfigurovať: kliknite na tlačidlo „Zmeniť nastavenie“na ľavej strane programu. Vyberte možnosti aktualizácie systému, ktoré sú pre vás najvhodnejšie. Prejdite do časti „Odporúčané aktualizácie“a začiarknite položku „Zahrnúť odporúčané aktualizácie pri upozornení na stiahnutie, inštaláciu a aktualizáciu“a potom kliknite na tlačidlo „OK“. Ak vás obrazovka vyzve na zadanie hesla správcu, zadajte heslo a kliknite na tlačidlo OK.

Odporúča: