Ako Urobiť Alarm

Obsah:

Ako Urobiť Alarm
Ako Urobiť Alarm

Video: Ako Urobiť Alarm

Video: Ako Urobiť Alarm
Video: Ako urobiť funkčný Minecraft alarm 2024, Smieť
Anonim

Čas je hlavným zdrojom pre každú osobu. A tohto zdroja je neustále nedostatok. Dobrý a spoľahlivý budík vám pomôže vyhnúť sa prebdenej práci, škole alebo inej dôležitej udalosti. A môžeme si vyrobiť budík z vlastného počítača. Zvážime operačný systém Windows XP, pretože je najbežnejší medzi používateľmi.

Ako urobiť alarm
Ako urobiť alarm

Inštrukcie

Krok 1

Ak počítač ešte nie je zapnutý, zapnite ho. Ak je povolená a operačný systém už funguje, reštartujeme.

Krok 2

Ešte predtým, ako sa objaví prvá obrazovka s nápismi, je potrebné stlačiť na klávesnici tlačidlo Odstrániť, čím sa vyvolá ponuka základného I / O systému BIOS.

Krok 3

V ponuke vyberieme položku „Nastavenie správy napájania“, stlačte kláves Enter. V ďalšej ponuke vyhľadajte časť „Obnoviť podľa alarmu“a nastavte ju na možnosť Povolené. Ďalej nastavíme dátum a čas nášho prebudenia. Po nastavení času stlačte Escape. Pred ukončením systému BIOS musíte údaje uložiť. Urobíme to výberom a stlačením položky hlavnej ponuky „Uložiť a ukončiť nastavenie“a potvrdením stlačením klávesu Enter. Dá sa uľahčiť stlačením F10.

Krok 4

Počítač sa reštartuje a čas prebudenia už bol opravený. Posledná vec, ktorú musíme urobiť, je zvoliť si akúkoľvek melódiu alebo film, ktorý sa nám páči, čo nás zobudí. Vytvorte odkaz na melódiu, ktorú sme sa rozhodli prebudiť, a umiestnite ju do priečinka Po spustení, ktorý nájdete v ponuke Štart.

Krok 5

V čase, ktorý sme určili, sa počítač sám zapne, načíta operačný systém, ktorý spustí našu melódiu alebo film.

Odporúča: