Ako Odinštalovať Program Adobe Reader

Obsah:

Ako Odinštalovať Program Adobe Reader
Ako Odinštalovať Program Adobe Reader

Video: Ako Odinštalovať Program Adobe Reader

Video: Ako Odinštalovať Program Adobe Reader
Video: Как скачать и установить Acrobat Reader DC (НЕ Pro версия!) полный дистрибутив (оффлайн установка)? 2024, Smieť
Anonim

Adobe Reader je populárny nástroj na prezeranie súborov PDF. V prípade, že sa vyskytli problémy s jeho fungovaním alebo ste sa jednoducho rozhodli nainštalovať alternatívny obslužný program na prezeranie dokumentov, je dôležité program Adobe Reader zo systému úplne odstrániť, aby nezaberal zbytočné miesto na disku a neovplyvňoval fungovanie operačný systém.

Ako odinštalovať program Adobe Reader
Ako odinštalovať program Adobe Reader

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete program odinštalovať prvýkrát, môžete použiť štandardnú ponuku systému Windows. Ak to chcete urobiť, otvorte "Štart" - "Ovládací panel". Kliknite na časť „Programy“- „Programy a funkcie“.

Krok 2

Počkajte, kým sa načíta zoznam aplikácií nainštalovaných v počítači. Medzi nimi vyhľadajte položku Adobe Reader a kliknite na ňu pravým tlačidlom myši. V kontextovej ponuke, ktorá sa zobrazí, kliknite na položku „Odstrániť“. Postupujte podľa pokynov na obrazovke.

Krok 3

Adobe Reader zanecháva v systéme stopy vo forme položiek registra. Na ich odstránenie použite program CCleaner alebo Revo Uninstaller. V prípade, že ste si vybrali program CCleaner, nainštalujte ho a spustite na počítači. Potom prejdite do časti „Register“a kliknite na tlačidlo „Vyhľadať problémy“.

Krok 4

Po dokončení kontroly systému kliknite na „Opraviť“- „Opraviť všetko“. Tento postup odstráni všetky prázdne položky spojené s programom, ktoré zostanú v systéme. Stojí za zmienku, že pomocou CCleaner môžete rovnakým spôsobom vyriešiť problémy po odinštalovaní absolútne všetkých programov.

Krok 5

Pomocou tohto pomocného programu môžete tiež skontrolovať, či služby Adobe po odinštalovaní zostanú v systéme. Prejdite do časti „Služba“- „Spustenie“v okne programu. Hľadajte položky, ktoré majú v nadpise slovo Adobe. Vyberte ich ľavým tlačidlom myši a stlačte kláves Del na klávesnici. Po dokončení všetkých operácií dokončite postup reštartovaním počítača.

Krok 6

Ak ste si nainštalovali program Revo Uninstaller, budete musieť prepnúť do rozšíreného režimu, aby ste mohli upravovať položky v registri. V okne programu zadajte hľadanie Adobe Reader a kliknite na „Otvoriť kľúč databázy Registry“. V zobrazenej ponuke kliknite na možnosť „Vybrať všetko“a potom na položku Odstrániť. Potvrďte operáciu a kliknite na tlačidlo „Áno“. Program bol z počítača úplne odstránený. Ak chcete zmeny použiť, reštartujte počítač.

Odporúča: