Ako Poslať Správu Do štatistík

Obsah:

Ako Poslať Správu Do štatistík
Ako Poslať Správu Do štatistík

Video: Ako Poslať Správu Do štatistík

Video: Ako Poslať Správu Do štatistík
Video: Иван Васильевич меняет профессию (FullHD, комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Apríl
Anonim

Legislatíva Ruskej federácie ustanovuje, že organizácie môžu predkladať povinné informácie štatistickým agentúram prostredníctvom internetu. Ak to chcete urobiť, musíte si stiahnuť špeciálny softvér a formuláre na vyplnenie na oficiálnych štatistických stránkach.

Ako poslať správu do štatistík
Ako poslať správu do štatistík

Nevyhnutné

  • - prehliadač;
  • - prístup na internet;
  • - Osobný počítač.

Inštrukcie

Krok 1

Prejdite na web so štatistikami. Vyberte svoje územné oprávnenie na virtuálnej mape v dolnej časti stránky so zdrojmi. Kliknite na položku ponuky „Štatistické prehľady“. Stiahnite si program „Štatistické spravodajské formuláre (spoločnosť)" a pokyny pre ňu do počítača pomocou poskytnutých odkazov. Nainštalujte program „Štatistické spravodajské formuláre (spoločnosť)" podľa priložených pokynov. Pozorne si prečítajte pokyny na inštaláciu a postupujte podľa všetkých pokynov. Pokúste sa nainštalovať tento softvér na lokálny disk systému osobného systému, aby ste v prípade nepredvídaných okolností mohli vrátiť všetky údaje spolu so vzorkami.

Krok 2

Stiahnite si formáty XML a vyplňte štatistiku. Ak to chcete urobiť, na webe prejdite do časti „Šablóny formulárov“a vyberte požadovaný formulár. Ak potrebujete všetky formy štatistického výkazníctva, v hornej časti stránky je odkaz na celý ich archív. Stiahnuté šablóny umiestnite do priečinka C: Program FilesNIPIstatinformStatistical FormsStatistical FormsData. Spustite program „Formuláre štatistického výkazníctva (podnik)“a zadajte údaje do formulárov.

Krok 3

Pošlite prijaté štatistické súbory na server. Ak to chcete urobiť, prejdite do časti „Odosielanie hotového súboru“v sekcii „Zabezpečený systém správy dokumentov“. Ak používate prostriedky elektronického digitálneho podpisu (EDS), postup je dokončený.

Krok 4

Ak nepoužívate šifrovanie a EDS, budete sa musieť obrátiť na miestny štatistický úrad a poskytnúť papierovú verziu odoslaných údajov s pečaťou organizácie. Ďalšie informácie získate od štatistického zástupcu. Všeobecne môžeme povedať, že zasielanie údajov do štatistík nebude ťažké. Je však potrebné poznamenať, že pre spoľahlivejšiu prevádzku je potrebné vytvárať kópie údajov a používať antivírusový softvér na ochranu všetkých informácií.

Odporúča: