Ako Poslať Správu Cez Lokálnu Sieť

Obsah:

Ako Poslať Správu Cez Lokálnu Sieť
Ako Poslať Správu Cez Lokálnu Sieť

Video: Ako Poslať Správu Cez Lokálnu Sieť

Video: Ako Poslať Správu Cez Lokálnu Sieť
Video: Как поработить человечество ►1 Прохождение Destroy all humans! 2024, Smieť
Anonim

Svoje miestne komunikačné schopnosti môžete rozšíriť pomocou konzolovej aplikácie, ktorá umožňuje posielať správy ostatným používateľom. Výhodou tohto spôsobu zasielania správ je, že nemusíte mať pripojenie na internet.

Ako poslať správu cez lokálnu sieť
Ako poslať správu cez lokálnu sieť

Inštrukcie

Krok 1

Doteraz populárny a s rozvojom internetu - takmer zabudnutý spôsob komunikácie po sieti pomocou aplikácie Net send console - je možné použiť iba v nasledujúcich verziách systému Windows: 95, 98, Me, NT, 2000, 2003, XP.

Krok 2

Ak má váš počítač a počítač používateľa, ktorému chcete poslať správu, nainštalovanú jednu z vyššie uvedených verzií operačného systému Windows, otvorte ponuku Štart a vyberte príkaz Spustiť. Do okna zadajte cmd a stlačte kláves Enter. V konzole zadajte (bez úvodzoviek) „net send computer name or network address message“. Napríklad net send petrovich ping. Správa sa odošle používateľovi.

Krok 3

Ak používate Windows Vista alebo 7, kde je vypnutá služba Net send, môžete si stiahnuť a nainštalovať utilitu WinSent Messenger alebo Sent. Po nainštalovaní jedného z týchto programov na oba počítače budete môcť využívať všetky možnosti príkazu Net send vo vašej lokálnej sieti. Obe aplikácie je možné stiahnuť z webových stránok vývojára.

Odporúča: