Prečo Môj Počítač Vydáva Zvláštne Zvuky?

Obsah:

Prečo Môj Počítač Vydáva Zvláštne Zvuky?
Prečo Môj Počítač Vydáva Zvláštne Zvuky?

Video: Prečo Môj Počítač Vydáva Zvláštne Zvuky?

Video: Prečo Môj Počítač Vydáva Zvláštne Zvuky?
Video: Jak na počítač (24) - Jak si vyčistit počítač 2024, Smieť
Anonim

Typický domáci počítač by mal byť tichý a jemný. A ak zrazu začne vydávať zvláštne zvuky, potom sa musíte urgentne postarať o jeho „zdravie“.

Prečo môj počítač vydáva zvláštne zvuky?
Prečo môj počítač vydáva zvláštne zvuky?

Hlučné počítače

Existujú super herné príšery. Pre nich nie je nehlučnosť hlavnou vecou. Dôležitý je iba výkon. Hráči pretaktujú už rýchle procesory na kritické rýchlosti. Inštalujú neuveriteľné grafické karty s premrštenými vlastnosťami. To všetko sa zohrieva. Teplota vo vnútri počítača stúpa a teplo musí byť rozptýlené. To si vyžaduje veľmi výkonných, ale hlučných fanúšikov.

Ak sa hráč stará nielen o rýchlosť, ale aj o seba, potom si nainštaluje drahší chladiaci systém. Napríklad tekutý. A potom nebude žiadny hluk, žiadne problémy s odvodom tepla.

Existujú vysoko výkonné servery od veľkých spoločností. Revú ako malé lietadlá. Toto je ich normálny stav. Preto sú tieto počítače umiestnené v špeciálnych serverových miestnostiach vybavených klimatizáciou a systémami nepretržitého napájania. Neustále byť s nimi v jednej miestnosti je nielen nemožné, ale aj škodlivé pre ľudské zdravie.

Bežný domáci počítač by však mal fungovať takmer nehlučne.

Fanúšikovia

Dobrý počítač je doslova nabitý všetkými druhmi fanúšikov.

Počítač môže mať až tucet fanúšikov. V napájacom zdroji je vždy ventilátor. Procesor má vlastný chladič. Ventilátory sú nainštalované na grafickej karte aj na diskoch. A na puzdro je možné nainštalovať niekoľko ďalších kusov.

Ako každý mechanizmus, vyžadujú pravidelnú údržbu. V lopatkách sa hromadí prach. Ložiská vo vnútri ventilátorov sa opotrebúvajú. Potom počítač vydáva zvláštne zvuky, najrôznejšie píšťalky a vŕzganie. Metódou boja je pravidelné čistenie počítača od prachu. Pravidelné mazanie ložísk ventilátora pomáha. Existuje tiež radikálny spôsob - výmena hlučného produktu.

SOS

Existujú však zvuky ešte horšie. Zapnete počítač a ozve sa z neho „kliknutie“.

Zdravý pevný disk neznamená jeho prítomnosť. Je tichý a výkonný. A začne vydávať cudzie zvuky iba v prípade problémov.

Toto je predzvesť problémov s pevným diskom. Je to urgentne potrebné skontrolovať. Je lepšie ukladať cenné informácie na iné disky. Nezáleží na tom kde, hlavné je, že tam je kópia. V opačnom prípade riskujete stratu nezabudnuteľných fotografií alebo takmer hotovej práce.

Odporúča: