Ako Zdieľať Disk

Obsah:

Ako Zdieľať Disk
Ako Zdieľať Disk

Video: Ako Zdieľať Disk

Video: Ako Zdieľať Disk
Video: disk 2024, Smieť
Anonim

Operačné systémy Windows vám umožňujú rýchlo vytvárať zdieľané zdroje. Nehovoríme len o jednotlivých súboroch alebo adresároch, ale aj o celých miestnych diskoch a vymeniteľných jednotkách.

Ako zdieľať disk
Ako zdieľať disk

Inštrukcie

Krok 1

Aby ste mohli otvoriť prístup na lokálny disk, musíte spravovať účet, ktorý má práva vlastníka zväzku. Zapnite počítač so systémom Windows.

Krok 2

Otvorte ponuku „Tento počítač“tak, ako ste zvyknutí. Pravým tlačidlom myši kliknite na ikonu požadovaného miestneho disku. Umiestnite kurzor myši na pole Zdieľanie a vyberte položku Rozšírené nastavenie.

Krok 3

Kliknutím na kartu s rovnakým názvom prejdite do ponuky Zabezpečenie. Kliknite na tlačidlo Spresniť a prejdite na položku Vlastník. Kliknutím na tlačidlo „Zmeniť“vyberte požadovaný účet. Uložte nastavenia miestnej jednotky.

Krok 4

Teraz otvorte vlastnosti miestnej jednotky prostredníctvom ponuky prieskumníka. Prejdite do programu Access a kliknite na tlačidlo Rozšírené nastavenie. Začiarknite políčko Zdieľať tento priečinok. Do príslušného poľa zadajte názov zdieľania v sieti.

Krok 5

Kliknutím na tlačidlo s rovnakým názvom otvorte ponuku „Povolenia“. Vyberte skupinu používateľov, pre ktorú bude otvorený prístup na disk. Ak plánujete povoliť ľubovoľnému účtu používať sieťový prostriedok, vyberte položku „Všetko“.

Krok 6

Začiarknite políčka vedľa položiek Upraviť a Čítať. Niekoľkokrát kliknite na tlačidlá Použiť. Reštartujte počítač a skontrolujte, či je k dispozícii miestny disk.

Krok 7

Ak pracujete so systémom Windows XP, potom po spustení ponuky Prieskumník kliknite pravým tlačidlom myši na ikonu disku a vyberte možnosť „Zdieľanie a zabezpečenie“. Po otvorení nového okna otvorte kartu „Prístup“.

Krok 8

Začiarknutím políčok vedľa nich aktivujte položky „Povoliť zmenu súborov v sieti“a „Zdieľať tento priečinok“. Kliknite na tlačidlo Použiť a zatvorte ponuku nastavení. Po dokončení vyššie uvedených krokov reštartujte počítač.

Odporúča: