Ako Nainštalovať Windows Na Linux

Obsah:

Ako Nainštalovať Windows Na Linux
Ako Nainštalovať Windows Na Linux

Video: Ako Nainštalovať Windows Na Linux

Video: Ako Nainštalovať Windows Na Linux
Video: Как установить Windows на Linux 2024, Smieť
Anonim

Inštalácia niekoľkých rôznych operačných systémov môže výrazne rozšíriť možnosti osobného počítača. Aby bolo možné spustiť požadovaný systém jeden po druhom, je potrebné správne nainštalovať tieto operačné systémy.

Ako nainštalovať Windows na Linux
Ako nainštalovať Windows na Linux

Nevyhnutné

  • - Živé CD Ubuntu;
  • - inštalačný disk systému Windows;
  • - Grub4Dos.

Inštrukcie

Krok 1

Ak máte možnosť inštalovať Windows a Linux na rôzne pevné disky, radšej to využite. To vám ušetrí všetky problémy spojené s nekompatibilitou rôznych systémov. Bohužiaľ nie je vždy možné použiť niekoľko pevných diskov naraz.

Krok 2

Ak chcete nainštalovať systém Windows na pevný disk, ktorý už má systém Linux, musíte správne pripraviť nový oddiel. Použite na to editor oddielov Gnome. Je súčasťou väčšiny diskov Linux Live CD.

Krok 3

Naštartujte počítač zo zadanej jednotky. Otvorte ponuku Systém a vyberte program Gnome Partition Editor. Pravým tlačidlom myši kliknite na grafický obrázok miestneho disku, ktorý bude rozdelený na prvky.

Krok 4

V rozbaľovacej ponuke vyberte možnosť Zmeniť veľkosť / Presunúť. Znížte veľkosť pracovného oddielu o niekoľko GB. Kliknite na tlačidlá Zmeniť veľkosť a Použiť. Vo výsledku skončíte s nepridelenou oblasťou na pevnom disku.

Krok 5

Ukončite program Gnome Partition Editor. Po vložení inštalačného disku systému Windows do jednotky reštartujte počítač. Nainštalujte operačný systém obvyklým spôsobom.

Krok 6

Keď inštalátor prejde do ponuky výberu jednotky, vyberte novovytvorený oddiel. Nezabudnite to naformátovať na FAT32 alebo NTFS. Po dokončení inštalácie systému Windows sa najskôr spustí systém.

Krok 7

Znova vložte disk CD so systémom Linux Live do jednotky. Otvorte obslužný program Gnome Partition Editor. Pravým tlačidlom myši kliknite na oddiel, kde je nainštalovaný systém Windows. Vyberte podponuku Spravovať príznaky. Zrušte začiarknutie možnosti Boot.

Krok 8

Vytvorte ponuku s možnosťou spustenia viacerých programov pomocou funkcií pomôcky Grub4Dos. To vám ušetrí starosti s neustálym bootovaním z Live CD a prepínaním bootovacieho oddielu.

Odporúča: