Ako Vyčistiť Protokol Udalostí

Obsah:

Ako Vyčistiť Protokol Udalostí
Ako Vyčistiť Protokol Udalostí

Video: Ako Vyčistiť Protokol Udalostí

Video: Ako Vyčistiť Protokol Udalostí
Video: Ako vyčistiť pieskový filter Preplach/Výplach 2024, Apríl
Anonim

Denník systémových udalostí uložený na vzdialenom alebo lokálnom počítači je možné vymazať, iba ak máte povolenie na úpravu registra. Pri takomto odstránení sa najskôr vymaže súbor s jeho obsahom a potom sa odstránia všetky zdroje z registra.

Ako vyčistiť protokol udalostí
Ako vyčistiť protokol udalostí

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - schopnosti správy systému.

Inštrukcie

Krok 1

Prihláste sa ako správca. Aby ste to dosiahli, potrebujete, aby bol váš aktuálny používateľ členom skupiny Administrators alebo delegovaním získal príslušné oprávnenie. Ak je počítač pripojený k doméne, môžu tento postup vykonať členovia skupiny Domain Admins. Na zaistenie bezpečnosti však použite príkaz „Spustiť ako“.

Krok 2

Prejdite do hlavnej ponuky a odstráňte udalosti z denníka. Ak to chcete urobiť, kliknite na tlačidlo „Štart“, vyberte príkaz „Ovládací panel“, dvakrát kliknite na ikonu „Nástroje na správu“. V tomto okne vyberte ikonu „Prehliadač udalostí“a dvakrát na ňu kliknite alebo stlačte tlačidlo Enter.

Krok 3

Otvorte okno „Prehliadač udalostí“. V strome tejto konzoly vyberte protokol, ktorý chcete vymazať. Prejdite do ponuky „Akcia“a vyberte možnosť „Vymazať všetky udalosti“. Ak chcete pred vymazaním protokol uložiť, kliknite na tlačidlo „Áno“. Ak je protokol uložený v súbore, nemožno ho vymazať týmto spôsobom. Ak chcete protokol vymazať, musíte vymazať súbor, v ktorom je uložený.

Krok 4

Vymažte položky denníka udalostí v operačnom systéme Windows 7. Za týmto účelom prejdite do hlavnej ponuky a vyberte možnosť „Ovládací panel“. Potom vyberte z komponentov panela možnosť „Nástroje na správu“. Ďalej vyberte administratívny príkaz „Prehliadač udalostí“.

Krok 5

Ďalej otvorte „MMC Management Console“, urobte to kliknutím na tlačidlo „Štart“, do vyhľadávacieho poľa zadajte Mmc, stlačte Enter. V ponuke Konzola vyberte možnosť Pridať alebo odstrániť modul alebo stlačte kombináciu klávesov Crtl + M. V dialógovom okne zvoľte „Prehliadač udalostí“, kliknite na „Pridať“, potom na „Dokončiť“a „OK“.

Krok 6

Kliknite na Štart, Spustiť, zadajte Eventvwr.msc. Ďalej prejdite do ponuky Akcia a príkaz Vymazať protokol. Ak chcete uložiť po vyčistení, vyberte možnosť „Uložiť a vyčistiť“. Zadajte názov súboru a kliknite na tlačidlo „Uložiť“.

Odporúča: