Ako Skopírovať Stránku Z Pdf

Obsah:

Ako Skopírovať Stránku Z Pdf
Ako Skopírovať Stránku Z Pdf

Video: Ako Skopírovať Stránku Z Pdf

Video: Ako Skopírovať Stránku Z Pdf
Video: Word - Ako kopírovať údaje z iných zdrojov 2024, Smieť
Anonim

Formát PDF je mimoriadne vhodný, najmä ak text obsahuje veľa diakritiky. Pomerne často je potrebné skopírovať stránku z dokumentu, zatiaľ čo najbežnejšie programy na prácu s týmto formátom vám to nie vždy umožnia bez problémov. Niekedy je kopírovanie zakázané autorom dokumentu, ktorý ustanovuje ochranu. V iných prípadoch možno text vložiť ako obrázok.

Ako skopírovať stránku z pdf
Ako skopírovať stránku z pdf

Nevyhnutné

  • - program na čítanie formátu pdf (Adobe Acrobat. FoxReader atď.)
  • - Otvorená kancelária;
  • - Abbyy FineReader.

Inštrukcie

Krok 1

Otvorte dokument pomocou programu, ktorý obvykle používate. Najobľúbenejší je Adobe Acrobat. Poskytuje funkciu kopírovania a je celkom možné, že už nebudete potrebovať žiadne ďalšie programy. Rovnakú funkciu má aj bezplatný program FoxReader.

Krok 2

Nájdite kartu „Úpravy“v hlavnej ponuke a na nej - funkcie výberu a kopírovania. Požadovaný fragment môžete tiež zvoliť a skopírovať pomocou pravého tlačidla myši.

Krok 3

Posledné verzie aplikácie Adobe Acrobat vám umožňujú uložiť dokument ako text. Uložte, nájdite požadovaný fragment a skopírujte ho. Formát txt bohužiaľ neumožňuje použitie diakritiky, takže táto metóda nie je vhodná na prácu s dokumentmi v jazykoch s veľkým počtom diakritiky. Nebude to fungovať, aj keď bol text naskenovaný pomocou obrázka.

Krok 4

Ak zlyháte, vyskúšajte iné programy. Napríklad otvorte dokument pomocou textového editora Open Office. Tento program si s formátom pdf poradí pomerne úspešne, ak stránka opäť nie je jedným obrázkom.

Krok 5

Vyskúšajte program Abbyy FineReader. Je lepšie, ak máte niektorú z najnovších verzií. Otvorte súbor ako obrázok a požiadajte program, aby ho rozpoznal. V hlavnej ponuke nájdite kartu „Obrázok“a v nej - funkcia „Typ bloku“. Vyberte si, čo potrebujete. Nezabudnite uviesť svoj jazyk. Pri ukladaní vyberte možnosť „Kopírovať do schránky“.

Krok 6

Aplikácia Abbyy FineReader niekedy tieto súbory rozpoznáva neisto alebo dokonca môže zobraziť znak „Zvýšiť rozlíšenie skenovania“. V takom prípade, ak je dokument malý, je najlepšie vytvoriť snímku obrazovky z obrazovky počítača. Len nezabudnite nastaviť maximálne rozlíšenie. Uložte obrázok vo vhodnom formáte a potom ho vložte do aplikácie Abbyy FineReader, rozpoznajte a skopírujte.

Odporúča: