Ako Zmeniť čísla Na Písmená V Programe Excel

Obsah:

Ako Zmeniť čísla Na Písmená V Programe Excel
Ako Zmeniť čísla Na Písmená V Programe Excel

Video: Ako Zmeniť čísla Na Písmená V Programe Excel

Video: Ako Zmeniť čísla Na Písmená V Programe Excel
Video: Как в Excel преобразовать данные, чтобы они воспринимались как числа 2024, Smieť
Anonim

Väčšina používateľov tabuľkového editora programu Microsoft Office Excel je zvyknutá na to, že čísla riadkov na jeho stránkach sú označené číslami a stĺpce sú označené písmenami. Nie je to však jediný spôsob označovania odkazov na bunky tabuľky - alternatívne sú očíslované riadky aj stĺpce. Odkaz na požadovanú bunku s týmto štýlom číslovania pozostáva z dvoch čísel, z ktorých prvé zodpovedá číslu stránky a pred ním je napísané písmeno R (riadok - riadok) a druhé - číslu stĺpca a číslu stĺpca pred ním je umiestnené písmeno C (Stĺpec - stĺpec).

Ako zmeniť čísla na písmená v programe Excel
Ako zmeniť čísla na písmená v programe Excel

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete čísla v číslach stĺpcov nahradiť písmenami, zmeňte štýl odkazu v nastaveniach editora tabuľky. Hodnota tohto nastavenia sa uloží do súboru spolu s vytvorenou tabuľkou, preto otvorením tabuľky zo súboru načítate aj toto nastavenie - Excel ho načíta a zarovná číslovanie stĺpcov. Ak otvoríte súbor vytvorený s inou hodnotou pre toto nastavenie, uvidíte iný štýl číslovania stĺpcov. Z toho vyplýva, že možno nebudete musieť meniť štýl odkazov, ktorý je pre vás neobvyklý - stačí zavrieť tabuľku pomocou „nesprávneho“číslovania a všetko sa vráti do normálneho stavu. Ak napriek tomu takáto potreba existuje, pokračujte ďalším krokom.

Krok 2

Rozbaľte hlavnú ponuku tabuľkového editora kliknutím na veľké okrúhle tlačidlo v ľavom hornom rohu okna. Úplne dole sú dve tlačidlá, z ktorých jedno má nápis „Možnosti programu Excel“- kliknite na ne. To všetko sa dá urobiť bez použitia myši - hlavné menu sa dá otvoriť najskôr stlačením klávesu ALT a potom klávesom F a stlačením klávesu M môžete zvoliť prístupové tlačidlo k možnostiam programu Excel.

Krok 3

Vyberte položku „Vzorce“v ľavej časti okna nastavení, ktoré sa otvorí. Medzi sekciami nastavení súvisiacimi so zadávaním vzorcov musíte nájsť sekciu „Práca so vzorcami“. Prvé začiarkavacie políčko v tejto časti označené nápisom „Štýl odkazu R1C1“určuje, ako budú stĺpce označené na stránkach tabuľkového editora. Ak chcete číslice nahradiť písmenami, musíte zrušiť začiarknutie tohto políčka. Túto manipuláciu je možné vykonať aj myšou a klávesnicou - stlačenie klávesovej skratky alt="Obrázok" + 1 nahradí kliknutie na toto začiarkavacie políčko.

Krok 4

Kliknutím na tlačidlo „OK“vykonáte zmeny vykonané v nastaveniach a program Excel zmení čísla v nadpisoch stĺpcov na písmená.

Krok 5

Ak používate staršie verzie programu Excel, nenájdete okrúhle tlačidlo na prístup do hlavnej ponuky. V programe Microsoft Excel 2003 rozbaľte časť Možnosti ponuky a na karte Všeobecné nájdite a zmeňte rovnaké nastavenie referenčného štýlu R1C1.

Odporúča: