Ako Obnoviť Bios Na Notebooku

Obsah:

Ako Obnoviť Bios Na Notebooku
Ako Obnoviť Bios Na Notebooku

Video: Ako Obnoviť Bios Na Notebooku

Video: Ako Obnoviť Bios Na Notebooku
Video: Как сбросить пароль BIOS на ноутбуке. 6 Способов 2024, Apríl
Anonim

Často existujú chvíle, keď po aktualizácii systému BIOS prestane notebook alebo počítač fungovať. Vyvstáva otázka, ako obnoviť všetko na rovnakú úroveň? Ak vám tento postup umožňuje mikroobvod nainštalovaný na základnej doske, môžete sa bezpečne pustiť do práce. Niektoré modely prenosných počítačov neumožňujú obnovu systému BIOS.

Ako obnoviť bios na notebooku
Ako obnoviť bios na notebooku

Je to nevyhnutné

  • - počítač;
  • - program WINCRIS. EXE;
  • - program Phoenix_Crisis_Recovery;
  • - program disku Crysis;
  • - internet.

Inštrukcie

Krok 1

Napríklad máte model Acer Aspire 7520. Ak chcete vykonať obnovenie systému BIOS, nakonfigurujte nastavenia systému. Ak to chcete urobiť, pripravte si pracovný počítač alebo prenosný počítač, kde je nainštalovaný systém Windows a má disketovú jednotku. Musí existovať jednotka USB, výpis systému BIOS. Vyhľadajte na internete pomôcku, ktorá vytvorí záchrannú disketu WINCRIS. EXE a Phoenix_Crisis_Recovery.exe. Môžete si ho stiahnuť na webovej stránke soft.ru

Krok 2

Po príprave všetkého, čo potrebujete pre prácu, môžete začať s obnovou systému BIOS. V bežiacom počítači vytvorte núdzovú disketu pomocou niektorého z poskytovaných nástrojov. Na ňu musíte napísať výpis systému BIOS, ktorý má bios.wph. Mali by ste mať napísané tri súbory, a to iba tieto: MINIDOS. SYS, PHLASH16. EXE a BIOS. WPH. Batéria notebooku musí byť odpojená. Potom pripojte jednotku USB.

Krok 3

Vložte nahranú disketu. Stlačením dvoch klávesov vyberte inicializáciu. Začne proces čítania informácií z diskety. Bude to trvať trochu času. Potom počkajte, kým sa laptop vypne. Ďalej to povoľte. Spustí sa proces sťahovania. Ak je tento proces dokončený s chybou, budete musieť prejsť do systému BIOS a resetovať všetky nastavenia pomocou klávesu F9.

Krok 4

Môžete to urobiť inak. Stiahnite si disk Crysis online. Vezmite USB kľúč a zapíšte doň stiahnutý súbor. Stiahnite si archív systému BIOS, ktorý bude vyhovovať vášmu modelu prenosného počítača. To isté si zapíšte na USB flash disk. Ďalej ho vložte do prenosného počítača. Spustite potrebné súbory. Kliknite na tlačidlo Štart. Vyberte batériu notebooku. Pripojte jednotku USB flash a stlačte súčasne klávesy Fn a Esc. Bez ich uvoľnenia pripojte napájanie a zapnite svoj laptop. Po niekoľkých minútach sa proces obnovenia dokončí. Notebook sa reštartuje a je možné znova vložiť batériu.

Odporúča: